Bild: Leif Lundvall
Alexander Bernhardsson och Fredrik Alnäs, Sävedalens IF.

Fotbollskollen: Sävedalen upp i serieledning

Fotboll

28 minuter tog det för Björndammen att mer eller mindre avgöra derbyt mot Öjersjö. Samtidigt gick Sävedalen upp i serieledning i division 2.

Sävedalen visar inga som helst tecken på att man vill göra annat än bygga vidare på fjolårets succésäsong. I helgen kom ytterligare en trepoängare och nu leder laget division 2 efter fem spelade omgångar.

Helgen motståndare var dittills obesegrade Vinbergs IF på bortaplan, men efter en tajt första halvlek där ställningen var 1–1 (Rasmus Tengfjord gjorde Sävedalens mål) var det gästerna som gick i från i den andra halvleken. Andreas Ekblad gjorde 2–1 till Sävedalen och Fredrik Alnäs satte dit 3–1 i matchen som Sävedalen till slut vann med 3–2.

I helgen spelades även derby i division 5 mellan Björndammen och Öjersjö och där var det hemmalaget som knep tre pinnar efter ett målkalas. Redan 28 minuter in i matchen hade BBK tagit ledningen med 3–0 och kunde efter utan större bekymmer vinna matchen som slutligen blev 5–2. Tony Rintamäki och Jesper Holmlund blev tvåmålsskyttar.

I samma serie misslyckades Partille IF med att ta poäng på hemmaplan mot Hönö. Den matchen slutade 1–3.

I division 6 förlorade Partille IF SC på bortaplan mot Real Maskin och står fortfarande utan poäng i tabellen när sex omgångar är avklarade.

Sävedalens damlag har inte spelat någon match i division 3 den gångna veckan, men ställs mot Finlandia på söndag.

  • Adam Andersson031-98 50 67