Förskolan firades med Bamselopp

Partille

I dag är det Förskolans dag. På Lillegårds förskola firades dagen med Bamselopp, saft och melon.

Förskolans dag firas den tredje torsdagen i maj varje år av barn och vuxna för att synliggöra förskolan och dess verksamhet. På Lillegårds förskola har det blivit tradition att fira dagen med Bamselopp och festligheter på gården.

– Det är många förskolor som gör det på Förskolans dag och här har vi gjort det i många år nu, säger Cissi Holm, förskollärare på Lillegårds förskola.

Tillställningen började med dansuppvärmning på gården. Solen strålade och barnen kiknade av skratt när de fick rocka loss till Gangnam style. Efter uppvärmningen var det dags för de 59 barnen på Pärlan, Kotten och Stjärnan att genomföra årets upplaga av Bamseloppet. Beroende på ålder sprang barnen ett, två eller tre varv runt den lilla banan bakom förskolan. I mål fick alla en medalj som de sedan stolt visade upp för varandra och förskollärarna. Firandet avslutades sedan med festligheter på gården där barnen också fick mumsa på saft och melon.