Arkivbild: BJÖRN DINAU
INBROTTEN FORTSÄTTER. Under den gångna veckan har polisen tagit emot flera anmälningar om inbrottsförsök, bostadsinbrott och bilinbrott.

Flera inbrott under veckan

Partille kommun

Sex bostäder och fyra bilar har under den gångna veckan haft påhälsning av tjuvar.

Någon gång mellan klockan 06.50 och 19.45 i onsdags förra utsattes en bostad på Domarevägen i Partille för ett inbrott. Ytterdörren stod olåst när ägaren till bostaden kom hem. Inne i bostaden hade någon eller några personer rotat runt och skapat oreda. Det är oklart hur man tagit sig in i bostaden men dator, kamera och smycken har tillgripits.

Två inbrott i Sävedalen

Klockan 03.18 natten till torsdag förra veckan går ett larm till en bostad på Lindbackevägen i Öjersjö. När väktare kommer till platsen finner man brytmärken på ytterdörren. Dessutom är altandörren uppbruten och rutan i altandörren krossad. Gärningsmännen har lämnat platsen och det är okänt om något tillgripits.

Under torsdagen sker även ett inbrottsförsök på Oxledsvägen i Sävedalen. När målsägande ska gå ut med hunden på eftermiddagen får hen inte upp ytterdörren. Målsägande får tillkalla hjälp för att ta sig ut. Man kan senare konstatera att någon förstört låset utifrån men enligt polisens uppgifter har ingen varit inne i bostaden.

Under veckoslutet skedde ytterligare ett inbrott i Sävedalen. Den här gången var det en bostad på Mimers­vägen. Någon hade brutit upp ett fönster och sökt igenom bostaden. Vad som tillgripits vid inbrottet är oklart.

Natten till måndag stoppar boende på en adress på Smedjegårdsvägen i Partille gärningsmän från att stjäla en cykel. Målsägande hör ljud utanför huset och tittar då ut. På tomten ser hen två män som bär på en cykel som tillör en av personerna som bor på adressen. Måls­ägande öppnar fönstret och skriker åt gärningsmännen som då släpper cykeln och springer till en bil och kör sedan snabbt ifrån platsen. Målsägande tror att ljudet hen hört är gärningsmännen som ryckt i dörrhandtaget till bostaden. Polisen skriver en anmälan om försök till inbrott samt försök till stöld.

Fyra bilinbrott

På måndagen sker ytterligare ett inbrott. Den här gången är det en bostad på Mellanvägen i Sävedalen som får påhälsning. Någon har tagit bort listerna till ett fönster i altandörren och lyft ut rutan. Smycken av okänt värde har tillgripits.

Under den gångna veckan har dessutom fyra bilinbrott anmälts. Tre i Partille och ett i Öjersjö.