August Erlingmark.

Erlingmark frälste IFK mot Malmö

Fotboll

Elva raka möten utan IFK-seger – då klev Partillesonen August Erlingmark fram och frälste blåvitt i bortamötet med Malmö med sitt första allsvenska mål.

Det var vid ställningen 1–1 i den andra halvleken mellan Malmö FF och IFK Göteborg som August Erlingmark klev fram som stor matchvinnare för gästerna. Erlingmark följde med upp i ett snabbt anfall från sin mittbackposition och när bollen spelades in från högerkanten höll sig Erlingmark framme och stötte in 2–1 till IFK, vilket också blev slutresultatet. Målet var dessutom Partillesonens första i den svenska högstaligan.

– Jättekul. Mitt första allsvenska mål! Det var en bra passning från André. Kanske lite tur när jag fick med mig den, men sedan var det bara att sätta dit den när jag var fri, säger August Erlingmark i C More.

Innan gårdagen hade IFK Göteborg elva raka matcher mot Malmö utan seger, men nu har alltså Erlingmark tagit död på Malmöspöket för sitt lag.

  • Adam Andersson031-98 50 67