Dubbla cupsegrar för PIBS

Innebandy

Partilles relativt tunna, men starka 02-kull har två helger i rad plockat hem guldmedaljen i två olika cuper. För tre helger sedan så deltog man i Mölndalscupen där laget efter ett något trögstartat gruppspel, växlade upp rejält och var relativt ohotade i slutspelet där man slog Mölndal och Fredrikshamn för att till sist vinna finalen med 7–1 mot Lund.

– Att bli vald till matchens lirare känns stort men vi har spelat och kämpat som ett lag och alla har bidragit jättemycket, säger lagkapten Marcus Burman. 

För två veckor sedan deltog man i Göteborg Cup där man vann gruppen med fyra raka segrar och hade en målskillnad på 22–2. Semifinalen blev en bekväm resa när Filipstad slogs med 6–0. Konkurrenten Lerum väntade i finalen och trots ett massivt spelövertag så dröjde det till näst sista minuten innan Jimmy Bergman spräckte nollan, där Partille sedan kunde hålla undan.