Bild: Adam Andersson
Nyckeln. Henrik Signell vet vad som kommer krävas från sina spelare för att SM-guldet ska till Partille.

Detaljen som ska ta Sävehof till guld: ”Något vi lägger stor vikt på”

Handboll

Förra året sänktes Sävehof i finalen av Höör – när Partillelaget nu får chans till revansch vet man exakt vilken del av spelet som man måste vinna för att knipa guldet.

Det är inte ofta en spelare eller tränare redan på förhand vet att de gör sin sista match, men det faktumet är verklighet för Sävehofspelaren Ida Odén och tränaren Henrik Signell. För den förstnämnda handlar det om sista matchen i karriären, för den sistnämnda den sista i en galet lång sejour i Sävehof.

– Jag tror inte att det kommer påverka mig. Däremot känner jag nog en hunger av att vinna, kanske inte mer men minst lika mycket, i år. Jag vet inte om det beror på att det är sista året eller sista matchen, men jag tror mer det beror på hur säsongen varit och att vi förlorade förra året, säger Henrik Signell.

”Känns inte jobbigt”

Ida Odén tror inte heller att det kommer följa med henne i någon större utsträckning till finalen i Scandinavium.

– Det var ju sista matchen i arenan här senast så det är så mycket som är sista gången. Jag tänker inte så mycket på det. Det är så mycket annat som händer och eftersom jag slutade när jag var gravid så blev det också en sista match då. Det känns inte jobbigt på något sätt, säger Ida Odén.

När Sävehofdamerna kliver in i Scandinavium under torsdagen är det 13:e gången i rad som laget ställer sig i en SM-final. Däremot har vägen dit varit väldigt speciell den här säsongen.

Partillelaget hade en ruggigt tung start på säsongen och radade upp förluster innan allting plötsligt föll på plats och laget blev den segermaskin som man gjort handbollssverige vant att se.

”Jobbat tålmodigt”

– Vi hade fem startspelare från förra året som vi tappade. Sedan har (Elin) Hallagård, Julia (Eriksson) och Johanna Ahlm kommit in och det är klart att de är en anledning till att vi lyft oss som lag. Sedan har vi jobbat tålmodigt och det är skönt att det gett resultat, säger Henrik Signell.

”Lägger stor vikt på”

Förra säsongen slutade alltså med finalförlust mot årets motståndare och seriesegrare Höör, men Sävehof vet vilken detalj i spelet som man måste sätta för att kunna knipa guldet i år.

– Är det någon match det är viktigt att ha känslorna på rätt ställe och vara modiga så är det mot Höör. De bygger mycket av sin prestation på att spela fysiskt och den matchen vann de förra året. Det är något vi lägger stor vikt på i år, den matchen ska de inte vinna, säger Signell och fortsätter:

– Vi är förberedda på ett mer påtagligt sätt att det är där de kommer vilja störa oss och göra oss frustrerade. De har den typen av spelare och en tränare som bygger mycket av sin ledarskap på det. Vi måste hålla oss till det vi har bestämt, säger Henrik Signell.