• Bild: PRIVAT
  FÄRDIGA! Maria Kitsaki i grön tröja och Anders Magnusson till höger tar emot medalj efter målgång.
 • Bild: PRIVAT
  LUNCH! Margareta Andersson, Anders Magnusson och Anna-Karin Wendelrot äter lunch tillsammans efter att ha tagit sig i mål.
 • Bild: PRIVAT
  REDO! Strax före start var Shaean Nouri, Anna-Karin Wendelrot, Hampus Rodin, Simon Nordlund och Margareta Andersson redo.
 • Bild: PRIVAT
  REDO! Strax före start var Shaean Nouri, Anna-Karin Wendelrot, Hampus Rodin, Simon Nordlund och Margareta Andersson redo.

”Det var en kanondag med allt”

Löpning

För sjätte gången var daglig verksamhet från Partille med och sprang Specialvarvet. I år var det rekordmånga med – 49 stycken!
– Det var skönt, säger Simon Nordlund.

Sedan daglig verksamhet i Partille var med för första gången har antalet deltagare ständigt ökat. I år var inget undantag. Av de 50 anmälda var det 49 som kom till start.

– Jag har sprungit loppet förut. Den här gången gick jag mest, säger Simon Nordlund.

Simon var nöjd med sin insats i den 20-gradiga värmen och solskenet.

– Det kändes bra i dag, ­säger han.

Alla 49 löpare från Partille var anmälda till loppet på den Blåa banan som är 2,2 kilometer lång. En av löparna som tog sig i mål även detta år var Marcus Sandberg, 39 år, från Sävedalen.

– Jag är nöjd med mitt lopp. Det var bra. Jag har haft roligt, säger han när PT får tag i honom efter målgång.

Petra Lidmejer som är arbetsterapeut på daglig verksamhet i Partille berättar om förberedelserna inför årets Specialvarv.

– Vi har inte förberett oss lika mycket som tidigare år. Vi har gått extra promenader på jobbet och har pratat om loppet innan det var dags, säger Petra.

Det var en dag där allt klaffade enligt Petra.

– Det var en kanondag på alla sätt. Det är ett bra arrangemang som är riktigt proffsigt. Det har varit en massa glädje och god stämning.

Petra poängterar betydelsen av loppet för de som är i den dagliga verksamheten.

– Det betyder väldigt mycket för dem. De får vara en del av ett större sammanhang. Och allting gick verkligen helt enligt plan den här gången!