Bild: Adam Andersson
Emma Fernis.

Därför nobbade stjärnan utlandet för Sävehof

Handboll

Flertalet utländska klubbar drog i Sävehofs landslagsspelare – trots det valde Emma Fernis att stanna i Partilleklubben i ytterligare en säsong.

Sävehofdamerna är bara dagar i från sin 13:e raka SM-final. Då har klubben redan nu fått ett glädjebesked inför nästa säsong. Lagets stjärnspelare Emma Fernis har nämligen valt att stanna kvar i klubben även under 2018/19.

– Det tog rätt lång tid att bestämma mig ändå. Det slutade med att jag tycker att Sävehof är en så pass proffessionell klubb och jag har rätt förutsättningar här för att utvecklas ännu mer. Framför allt fysiskt, men även handbollsmässigt. Sedan trivs jag väldigt bra och är ju inte så gammal heller. Jag känner inte att jag behöver stressa till något som kanske är bättre eller sämre, man vet inte, säger Emma Fernis till Partille Tidning.

Intresset för Emma Fernis namnteckning var som väntat stort. Både från andra svenska klubbar, men kanske framför allt från utlandet och det var till just de utländska klubbarna det var svårast att tacka nej.

– Jag har alltid drömt om att bli proffs och jag fick möjligheterna i år. Jag hoppas att jag kommer få lika bra eller bättre möjligheter nästa år. Sedan vet man aldrig. Jag kanske vill stanna ett år tilll efter det här, det får vi ta då, säger Fernis.

Vart ifrån kom det största intresset utifrån?

– Det var lite blandat, säger Sävehofstjärnan.

Vad tänker du nu inför finalen?

– Det ska bli otroligt häftigt att stå där igen. Vi har haft en kämpig säsong och då blir det extra kul att stå där och visa att vi är värda att vara där, säger Emma Fernis.

  • Adam Andersson031-98 50 67