Bild: Leif Lundvall
Vinnare. Alexander Bernhardssons 1–0-mål blev nyckeln till Sävedalens seger i helgen.

Bernhardsson klev fram för Sävedalen

Fotboll

Två sena fullträffar räddade tre poäng – då är Sävedalens herrar fortfarande obesegrade i division 2. Klubbens damer vill inte heller vara sämre.

Det var under helgen som Sävedalens IF gästades av Olympic i en match som länge såg ut att bli mållös. Hemmalaget gjorde lite förändringar i laget med dryga halvtimmen kvar av matchen när man bytte in Alexander Bernhardsson och Adam Stefansson. Den förstnämnda skulle sedan få en huvudroll i avgörandet.

I den 81:a matchminuten lyckades nämligen Alexander Bernhardsson ge Sävedalen ledningen med 1–0 och bara för att vara på den säkra sidan klev även Fredrik Alnäs fram och dunkade in 2–0 bara minuten senare för att fastställa slutresultatet. Det innebär att Sävedalen fortfarande inte förlorat i division 2 den här säsongen.

Det har inte heller klubbens damlag gjort. Detta trots att nykomlingarna ställdes mot topplaget Tollered/Floda. Full pott skulle det däremot inte bli även om det var riktigt nära. Nathalie Larsson gav nämligen hemmalaget ledningen efter kvarten spelad och den ledningen skulle stå sig till fem minuter återstod då Tollered/Floda lyckades kvittera och fastställa slutresultatet 1–1. Efter fem spelade matcher leder Sävedalen serien.

I division 5 bjöd Partillelagen på väldigt blandade resultat. Öjersjö hade en riktig mardrömshelg när laget förlorade hemma mot Älvängen med hela 7–0 och laget ligger nu näst sist i serien. Bättre gick det för Björndammen som med sig en poäng från bortamötet med Hönö. Stor poängräddare där blev Jonas Wassman som nickade in 2–2 i den 90:e matchminuten. En poäng blev det även för Partille IF under förra veckan när laget spelade 1–1 mot Angered.

I division 6 åkte Partille IF SC på ytterligare en förlust. Den här gången var det Syrianska/Arameiska Föreningen Göteborg som var numret för stort och vann med 3–1.

  • Adam Andersson031-98 50 67