80-talsvår

Allmänt

Så många vackra blomster det finns i vår natur och i våra trädgårdar nu! Som otränad pollenallergiker innebär det dock en extra utmaning att cykla till jobbet i dessa tider. För mig är det värsta, vad gäller pollen, över nu men jag andas fortfarande helst genom munnen när jag cyklar. Både för snabbare upptagning av syre men också för att undvika nysattacker som blir mer frekventa vid inandning via näsan. Nu börjar dock alla dessa vackra blomster släppa sina kronblad och härliga mattor av rosa och vita blad ligger vackert runt träden. Man känner sig som i en scen som kunde varit med i Sound Of Music, när man skuttar runt och sjunger som Maria bland växtligheten! Så vackert! Så efterlängtat med värme, sol och blommor! Som otränad cyklist så inhalerar jag dock dessa vackra kronbladsregn rätt in i halsen. Inte bra. Nästan kräks.

Jag älskar ändå Sound Of Music, trots att jag har den som bakgrundsmusik till mitt hulkande. Det finns många sköna dängor i den filmen som jag sjunger medan jag cyklar. Oftast tyst i huvudet eftersom jag har svårt att andas, men i vissa nerförsbackar kan jag få luft för att ta i från magen! Jag har nog skrämt en och annan främling och katt när jag kommer susande förbi med höga C ur talorganet.

Den filmen var för övrigt den första film vår familj ägde när vi blev med VHS. Min bästis Åsa och jag spenderade många håltimmar, efter-skolan-timmar samt en och annan skolk-timme framför nymodigheten ”Videobandspelaren” och njöt av underhållning on demand. Vi såg den alltså ofta, kanske mest för att vi inte hade någon annan film att välja på. Den var nog egentligen mest mammas, men nu har den färgat min ungdom så pass att det är ”min film”.

Film nummer två var Karate Kid. Jag kan även den i princip utantill. Hade plansch från tidningen Okej på väggen av Ralph Macchio. *Naaaw* Don Johnsson från Miami Vice hängde bredvid. Den rafflande och stämningsuppbyggande musiken i slutscenen när Daniel vinner matchen TROTS att Johnny från Cobra Kai dojo sparkar på hans onda ben TROTS att domaren varnat honom för att göra det för det är taskigt, så kan jag inte låta bli att grina VARJE GÅNG! BästisÅsa retar mig lite för det. I uppföljaren, Karate Kid 2, åker Daniel och Mr Miyagi med flera till Japan och DÄR kan man ju snacka kronbladsregn från alla vackra körsbärsträd! Jag ser mig själv cykla där, cirka 30 cm längre än invånarna, sjungande på en annan dänga, denna gång av Alphaville men från samma tidsepok som Karate Kid; ”Big in Japan”, aha