• Bilder: Adam Andersson
    Besvikelse. Partille Wizladies tar inte steget upp i allsvenskan den här säsongen heller.
  • Magnus Håkansson.

Wizladies kvalmissade igen: ”Sämst när det gäller”

Innebandy

Hade allt i egna händer, men lyckades inte knyta ihop säcken i år heller. Det blir fortsatt spel i division 1 för Partille Wizladies.

Historien från förra året upprepade sig. Partille Wizladies krossade allt och alla i grundserien och tog sig utan minsta problem vidare till play off mot allsvenskan. Förra säsongen klarade man sig förbi det första, men i det avgörande play off 2 vägde man för lätt.

Så blev det i år också.

Wizladies hade med sig en 4–3-ledning från det första mötet mot Hovslätt in till helgens retur i Partille arena. På just den returen fick Partillelaget däremot en mardrömsstart då Hovslätt tog ledningen innan två minuter var spelade.

Tio minuter in i perioden kom kvitteringen genom Anna Ragnerius, men det var ändå gästerna som skulle gå in i mittakten med en 1–2-ledning.

Där fortsatte sedan blödningen för Wizladies som fick se Hovslätt både göra 1–3 och 1–4. Delicia Di Lieto gav Partille hopp med sin 2–4-reducering i mitten av den tredje perioden, men när hemmalaget tog ut målvakten i slutet av matchen för att febrilt få in ytterligare en reducering och där med ta matchen till förlängning passade Hovslätt på att göra 2–5 i tom kasse och där med skjuta sig upp i allsvenskan.

För Partille Wizladies innebär det en ny säsong i divison 1.

– Besviken. Jag tycker inte vi kommer upp i normal standard. Vi är sämst när det gäller, säger Partilletränaren Magnus Håkansson.

På vilket sätt kommer ni inte upp?

– Vi gör mycket misstag, vi har inte tillräckligt med energi och jag tycker det är Hovslätt som styr matchen. Det ska inte behöva vara så. Det är riktigt tråkigt, säger Håkansson.

Med tanke på att ni var just här förra säsongen också och har haft en snudd på felfri grundserie, hur surt är det här?

– Det är klart att det är surt. Vi missar på sista matchen igen. Vi hade behövt ta steget upp, så enkelt är det.

Vad tror du att det betyder för laget att ni inte lyckas gå upp i år heller?

– Jag tror det betyder jättemycket för många. Det ser man på reaktionerna också, men det är bara att komma igen, säger Håkansson.

Är det en nackdel för er att ni har en så pass enkel resa i grundserien där ni egentligen aldrig får kniven mot strupen som det blir här?

– Alla lag vi mött i kvalet har det egentligen likadant. Hovslätt kommer från Smålandsserien som kanske är lite jämnare och tuffare, men jag tycker inte att det ska vara avgörande. Det kan vi inte skylla på. Göteborgsserien har varit helt okej i år också, även om vi lyckats vinna de flesta matcherna, säger Magnus Håkansson.

  • Adam Andersson031-98 50 67