Vi har röstat in fel personer i Partille kommun

Partille

I Partille Tidning 5 april 2018 kunde jag läsa att i vår underbara Björndamms-Finngösaravin skulle det bli en vacker liten väg. ”En snygg parkväg” är den döpt till nu. Oj, oj så rart.

Samt så hänvisades vi att ta skogspromenaderna i Kåsjöområdet, Paradiset och Bokedalen. Tack för den upplysningen. Men vilka av till exempel äldre, yngre med rullator, kryckor eller käpp och lärare med barn från Björndammsskolor kan tänka sig att gå i dessa skogar? Till Kåsjöområdet måste då alla ta bussen, och att vandra upp i Paradiset måste buss anlitas ner till Partille terminal för att sedan byta buss och stiga av vid Besseredsvägen och trava upp för den branta backen och genom villaområdet för att kunna gå i den skogen. Vill vi gå i Bokedalsskogen måste vi alla, ovan uppräknade, ta buss till Jonsered, gå ner för Kesebacken genom porten, över järnvägen och sen en lång vandring på grusväg upp till Banken-Gärdet. Vilka orkar gå till dessa skogar? Alla har inte bil.

Nu uppmanar jag er politiker att ta en termos med kaffe och gå den underbart vackra vägen först utmed Björndammen där änder simmar omkring och nu snart med små dunungar, njut sen av fågelsång, av vitsippor. Finn några bänkar här och där att vila på och bara njuta av denna underbara lättillgängliga naturskog.

De som bor i Sävedalen är ju villaägare med bil och kan säkert ta sig fram till Allum och arenan på de befintliga vägarna. Fast varför inte såga ner träd och buskar och asfaltera hela Partille kommuns mark, då kan ju bilisterna köra kors och tvärs precis som de vill. Förlåt denna sista mening, men jag blev så ledsen och arg när jag läste insändaren om ”liten snygg väg”. Varför hålla på och bråka om denna underbara vackra, sköna dal i över 20 år.

Många som vill ha denna dal kvar har anslutit sig till Föreningen Rädda Björndammens-Finngösaravinen.
Det ska inte bara handla om dom som bor i Sävedalen för vi som bor på övriga kommunens mark måste också få bli ihågkomna.
Arga Björnen