Tjuvar i farten i kommunen

Partille kommun

Såväl bostäder som bilar har haft påhälsning av tjuvar den gångna veckan.

Någon gång mellan klockan 12.30 och 14.30 i onsdags förra veckan utsattes en bostad på Utåkravägen i Sävedalen för ett inbrottsförsök. Tjuven lyckades inte ta sig in men orsakade skador på ytterdörren.

Mellan 12.30 och 13.20 på torsdagen förra veckan bröt sig någon in i en bostad på Hålegårdsvägen i Lexby. Ytterdörren bröts upp och väl inne sökte man igenom skåp och lådor. Smycken och smyckeskrin finns bland stöldgodset.

På eftermiddagen samma dag utsattes en bostad på Domarevägen i Partille för ett inbrottsförsök. Polisen fick larm om att två personer stod och försökte bryta upp en lägenhetsdörr. De blev dock avbrutna av en granne och hade försvunnit från platsen när polisen kom dit.

Samma eftermiddag, i torsdags, råkade även en bostad på Hultvägen i Sävedalen ut för inbrott. Där hade en altandörr brutits upp och gods, oklart exakt vad, stulits.

Den gångna veckan har även fyra bilar haft inbrott, en i Partille på Slottskullevägen. Övriga i Sävedalen: två på Industrivägen och en på Vallhamra torg.