• Bilder: Adam Andersson
    Supervärvning. Öjersjö IF har fått förstärkning den här säsongen och det är ingen mindre än Pontus Farnerud som klivit in i division 5-klubben.
  • Supertrion. Anders Svensson, Pontus Farnerud, Johan Karlsson.
  • Johan Karlsson.
  • Anders Svensson.

Supertrio förenad i Öjersjö

Fotboll

Klubben bygger för framtiden och nu finns det en trio i a-laget som onekligen kan inspirera ungdomarna. Anders Svensson, Johan Karlsson och Pontus Farnerud tillhör landets mest meriterade division 5-trio.

683 allsvenska matcher.

159 landskamper.

127 matcher i Premier League.

Det är vad Anders Svensson, Pontus Farnerud och Johan Karlsson har på sin sammanlagda meritlista. Nu återförenas trion – i division 5-laget Öjersjö IF. Svensson har huserat i föreningen sedan ett par år tillbaka och förra säsongen hakade även Johan Karlsson på ett par matcher, men nu har man även lockat dit Pontus Farnerud.

– Jag och Anders går tränarkurs tillsammans och umgås fortfarande och snackar ganska ofta. Han har sagt åt mig att så fort jag är sugen så ska jag haka på och nu passade det väldigt bra i och med den här kursen. Jag älskar ju fortfarande att spela fotboll, säger Farnerud.

Bor i Frankrike

Hur många matcher det blir den här säsongen återstår att se då Farnerud fortfarande är bosatt i Frankrike, även om han har en lägenhet även i Göteborg.

Anders Svensson, tränare och spelare i Öjersjö, säger så här om lagets senaste tillskott:

– Jag och Pontus har alltid pratat om att spela ihop. Vi har liksom alltid gått i olika lag och velat spela ihop, men inte fått göra det så mycket. Det var någon gång i landslaget, men nu är han ju i Göteborg och drog med mig på tränarutbildningen så då sa jag att du kan väl vara med i Öjersjö så kan vi spela ihop. Vi tycker ju fortfarande att det är roligt, säger Svensson.

Under lördagen den gångna helgen gästades Öjersjö av Hönö i lagets andra division 5-match för säsongen och då var samtliga i supertrion med, även om Svensson enbart gjorde någon minut på planen på grund av en lårskada.

Alenvret effektiv

Då skulle också Öjersjö, inför hundratals åskådare, inte ha några som helst problem att spela hem lagets första seger för säsongen. Efter en lite knackig inledning satte Erik Alenvret fart på målskyttet och sedan var det inget snack.

– Jag tror det var lite nerver i början i och med att det var mycket folk så första kvarten var inte bra, men när vi tar ledningen blir det bättre och vi börjar kunna utnyttja ytorna bakom deras backlinje, säger Anders Svensson.

Efter att även Simeon Bruhn och Michal Kubic gjort mål samtidigt som Alenvret fullbordade ett hattrick kunde Öjersjö till slut vinna matchen med 5–0.

– Vi bygger någonting på lång sikt. Vi vill att ungdomarna ska stanna kvar och jobbar på att föryngra. Vi vill gärna ha ett a-lag i division 4 om ett par år och även att vi kan ha flick- och pojklag i 17-årsåldern. Det är det vi bygger för, säger Anders Svensson.

  • Adam Andersson031-98 50 67