Julia Eriksson

Stjärnans skytte frälste Sävehof

Handboll

Handboll

Elva avslut. Tio mål. Julia Eriksson blev stor matchvinnare när Sävehof återigen sänkte Skuru. Nu är Partillelaget en seger från ännu en SM-final.

Hon hade en av huvudrollerna i Sävehofs första semifinalseger mot Skuru. Under måndagskvällens retur i Partille arena ville Julia Eriksson inte vara sämre. 23-åringen var nämligen hemmalagets stora anfallsvapen när Sävehof såg till att ta ledningen mot Skuru med 2–0 i matcher.

– Helt grymt. Det så jävla viktigt att vi vinner här på hemmaplan, säger Julia Eriksson.

För egen del avlossade Eriksson sin högerslägga elva gånger och det resulterade i tio fullträffar. Då berättar hon också att känslan var bra redan inför matchen.

– Jag kom i många goa lägen och fick utdelning på mitt skytte. Jag kände att jag var go i kroppen och kunde ladda på bössan. Jag har varit sugen så det var skönt att få ut det på rätt sätt, säger Eriksson.

Sävehoftränaren Henrik Signell var inte heller sen med att berömma Julia Eriksson efter hemmasegern mot Skuru.

– Grymt bra. Man såg redan på värmningen att hon var riktigt taggad. Det kan man se på henne. Hon har haft jättebra träningsveckor och hon har en ruggig potential. När hon är på det här humöret är hon svårslagen, säger Henrik Signell.

Det var Sävehof som var det bättre laget mer eller mindre matchen i genom även om man hade svårt att riktigt hänga av gästerna. Hemmalaget hade en 13–9-ledning i paus och Skuru kom tätt inpå i omgångar under den andra halvleken, men Sävehof lyckades ändå hålla sig i förarsätet och kunde till slut vinna någorlunda komfortabelt med 28–24. Förutom Julia Eriksson klev även målvakten Wilma Andersson fram som stor nyckelspelare i matchen.

– Jätteskönt att jag hittat ett lugn i slutet på säsongen när det verkligen gäller. Jag känner att jag letat efter det och varit ganska stressad när jag spelat innan, men nu har jag hittat lugnet och det är skönt att ha kommit in i det, säger Wilma Andersson.

Du får komma upp och göra några stora räddningar idag.

– Ja, jag hade bara bestämt mig innan att nu gäller det liksom. Det krävs en bra målvaktsinsats för att vi ska vinna de här matcherna, säger Wilma Andersson.

Nu väntar semifinal tre på torsdag i Skurus hemmaborg och där kan Sävehof säkra platsen i ytterligare en SM-final.

– Det är all in. Vi vill inte tänka att vi har tre chanser för går vi 90 procent i tre matcher så vinner vi nog ingen av dem. Vi ska jobba stenhårt tillsammans, säger tränaren Henrik Signell.

 

FAKTA

28–24

Sävehof–Skuru

Målen, Sävehof: Julia Eriksson 10, Olivia Mellegård 4, Emma Fernis 4, Joanna Lindvall Haggren 3, Elin Hallagård 3, Johanna Forsberg 2, Linnea Pettersson, Hanna Örtorp.

  • Adam Andersson031-98 50 67