Henrik Signell. Bild: BJÖRN DINAU

Sävehof sänkte Boden – kan avancera på torsdag

Handboll

Ett litet ryck i inledningen av den andra halvleken – det blev Sävehofs nyckel i den andra kvartsfinalen mot Boden. Då kan Partillelaget avgöra kvartsfinalserien redan på torsdag.

Mycket slit och hårt jobb snarare än skönspel. Så såg det ut när Sävehof säkrade sin andra kvartsfinalseger mot Boden hemma hos norrlänningarna. Däremot blev det inte fullt lika övertygande som när lagen möttes i Partille arena då Sävehof vann med tio bollar.

– Det blev som väntat tuffare. Vi spelar på bortaplan, det är fullt på läktaren, vi har en lång resa bakom oss och mötte ett vilt kämpande lag som var sugna på revansch. Då blir det sällan något skönspel och man kan inte räkna med att vinna med tio, säger Sävehoftränaren Henrik Signell.

Gästernas känsla var ändå att man förde spelet under mer eller mindre hela matchen även om det målmässigt var väldigt jämnt fram till Sävehof gjorde ett litet ryck i inledningen av den andra halvleken.

– Känslan är att vi står bra bakåt där och får bra utdelning både försvarsmässigt och i kontringarna, säger Henrik Signell.

Sävehof kontrollerade sedan händelserna och vann till slut matchen med någorlunda betryggande 26–23. Nu väntar kvartsfinal tre redan på torsdag i Partille och där kan alltså Sävehof säkra sin semifinalplats.

– Det är Bodens sista chans och de kommer sälja sig dyrt. Ger vi bort lillfingret kommer de ta hela handen och det vill vi inte. Vi måste vara noggranna och göra allt för att döda serien på torsdag, säger Henrik Signell.

 

  • Adam Andersson031-98 50 67