STORMATCH. Sävehofs Elin Hallagård satte alla sina sju skott när semifinalplatsen säkrades hemma mot Boden. Arkivbild: BJÖRN DINAU

Sävehof klara för semifinal – motståndet spikat

Handboll

Handboll

Sävehof gjorde slutspelsresan kort för Boden Handboll – då klev Elin Hallagård fram och blev matchens främste målskytt utan att missa ett enda skott.

 

När Elin Hallagård blev mamma mitt under säsongen kändes handbollsplanen långt borta. Hon pratade skämtsamt om en comeback till slutspelet, men det skulle visa sig bli verkligheten. När dottern Stina föddes strax över fem veckor tidigare än beräknat blev tiden att göra comeback på längre och i slutet av grundserien var mittnian tillbaka.

När Sävehof slog ut Boden Handboll ur slutspelet och avancerade vidare till semifinal under torsdagskvällen var det också Elin Hallagård som var hemmalagets stora utropstecken.

– Jag är positivt överraskad. Sedan ska jag inte tro att det kommer flyta på bara för att jag är bra idag. Det finns jättemånga bitar som kan bli bättre, säger Elin Hallagård.

Men det stämmer enormt bra för dig idag, eller vad känner du själv?

– Det kändes som att jag var en sådan där spelare som ingen har mött så ingen har koll på mig. Jag kom in som världens joker. Det får man dra nytta av och det är klart att de läst på och kollat på klipp på alla våra spelare, men det har de inte kunnat göra på mig, säger Hallagård.

En annan nyckel till comebacken och att Hallagård nu kunde kliva in och storspela i den tredje kvartsfinalen är hennes lagkamrater. Framför allt på sidan om planen då inte minst Johanna Ahlm och Ida Odén gått igenom samma resa som henne själv.

– Det är jätteskönt att snacka lite bebis och få lite tips och tricks hemma. Det är skönt att veta att man kan ta sig tillbaka också, säger Hallagård.

Slutresultatet i matchen mot Boden Handboll blev till slut 29–23, men faktum är siffrorna kunde varit klart större och hemmalaget skapade mängder av bra chanser i framför allt den andra halvleken. Skärpan i avsluten fanns dock inte riktigt där, men segern och avancemanget var egentligen aldrig hotat.

Nu väntar semifinal för Sävehof där man kommer ställas mot grundserietvåorna Skuru. Ett lag som man besegrat båda gångerna den här säsongen och även slog ut ur slutspelet förra säsongen.

– Det blir såklart klart tuffare. Det är ett riktigt bra lag och det är alltid tuffa matcher mot dem, säger Sävehoftränaren Henrik Signell.

Hur mycket fokus kommer ni lägga på hur Skuru spelar?

– Vi har vårt sätt att spela, men man anpassar sig alltid till deras sätt att spela försvar och vad vi tycker är deras svagheter.

Hur är Skuru att möta?

– De har ett bra tempo i allt de gör och spelar med mycket folk. Precis som vi har de en bred trupp och det är viktigt att ha i en slutspelsserie, säger Henrik Signell.

  • Adam Andersson031-98 50 67