Arkivbild: Leif Lundvall
Wilmer Melander.

Sävedalen tog ny seger: ”Jättegött go”

Fotboll

Tuff bortamatch mot fjolårets division 1-lag Assyriska – då såg Sävedalen till att förlänga sin förlustfria svit.

Sävedalen fortsätter att vara obesegrade efter tre spelade omgångar efter 3–1-segern mot bortaplan mot Assyriska och det var Wilmer Melander som skulle få en stor huvudroll i segern.

När Florian Brahimi fälldes i straffområdet fick Sävedalen straff och då var det Melander som stegade fram och var iskall från elva meter.

– Jag såg att målvakten gick till vänster så då lade jag bara in den till höger. Det var stabilt, säger Wilmer Melander till Partille Tidning.

Efter att Andreas Ekblad ökat på till 2–0 i den andra halvleken och Assyriska sedan reducerat och var på väg tillbaka in i matchen kom avgörandet och då var det återigen Wilmer Melander som låg bakom fullträffen.

Florian Brahimi hittade Melander med en distinkt passning som i sin tur fick en bra första touch, tunnlade sin motståndare och rullade sedan in matchavgörande 3–1.

– Det var jävligt gött faktiskt. De fick ju ett bra go efter sin reducering, säger Melander.

Det var också Sävedalen som var det bättre laget i matchen även om man lät hemmalaget ha en del boll, vilket också ingick i matchplanen.

– Vi styr spelet med boll, men också utan boll. Nästan ännu mer då. Vi visste att de ville ha mycket boll och sade att vi skulle låta det vara så och sedan tvinga fram misstag och utnyttja dem, säer Wilmer Melander.

Seger innebär att Sävedalen vunnit två matcher och spelat en oavgjord inför lördagens hemmamöte med Olympic.

– Vi har en riktigt go känsla i laget och alla är med. Det känns som att vi är ett lag i år, nästan ännu mer än vi varit tidigare. Vi tror på oss själva och vet att vi är bra, säger Wilmer Melander.

  • Adam Andersson031-98 50 67