Julia Eriksson. Bild: Björn Dinau

Sänkte Skuru direkt: ”Jävligt viktigt”

Handboll

Handboll

Scoutingen och matchplanen satt klockrent – nu har Sävehof kopplat ett tidigt grepp om semifinalserien mot Skuru efter kvällens bortaseger med 29–24.

Sävehof fortsätter vara ett spöke för Skuru den här säsongen. Partillelaget vann båda mötena under grundserien och ikväll tog man även hem den första semifinalen och såg till att knäcka Skurus hemmaplansfördel direkt.

En stor anledning till det var gästernas matchplan som inte minst gick ut på att få stopp på två av Skurus vassaste anfallsvapen.

– Vi vet att de är riktigt snabba i kontringarna och att de har vassa skyttar i (Ulrika) Olsson och (Hanna) Åhlén och vi ville plocka bort dem, säger Sävehofspelaren Julia Eriksson.

Det skulle också bli ett vinnande koncept. Även om det var Skuru som kopplade ett tidigt grepp om matchen mot det sedvanligt lite trögstartade Sävehof så kom gästerna allt mer in i matchen och lyckades gå ikapp innan den första halvleken var över.

Det var sedan i matchens andra halva som det ordentliga rycket skulle komma från Sävehofs sida och då var det framför allt en del i spelet som klickade ordentligt.

– Försvarsspelet i andra halvleken var fantastiskt bra. Sedan har vi en bra bredd med många olika målskyttar också, säger Julia Eriksson.

Det hade också gästerna efter om det var Ida Odén som stack ut allra mest på den fronten med hela åtta fullträffar.

14–13 förvandlades tidigt till 16–20 och sedan var det bara att tugga på för Partillelaget. Det blev aldrig riktigt spännande under slutet utan Sävehof kunde springa ifrån och till slut vinna med 29–24 för att knipa den första semifinalmatchen mot Skuru.

– Så jäkla gött. Man bara sitter och njuter just nu även om det bara är att tagga om snart till nästa match, säger Julia Eriksson.

Förra året mötte ni Skuru i semifinalen och vann efter att alla matcher slutat med hemmasegrar. Hur viktigt var det för er att få knipa den här första matchen och döda hemmaplansfördelen direkt?

– Det var jävligt viktigt. Det är en riktigt go känsla just nu, säger Eriksson.

Vad förväntar du dig av nästa match i Partille?

– Det kommer bli minst lika tufft. Det är hårt jobb som gäller och att vi är där till 100 procent, för annars kommer det inte gå, säger Julia Eriksson inför den sex timmar långa hemresan i buss.

– Det går alltid lite lättare när man har vunnit.

 

Fakta

SM-semifinal

24–29

Skura–Sävehof

Målen, Sävehof: Ida Odén 8, Linnea Pettersson 4, Emma Ekenman Fernis 4, Olivia Mellegård 3, Johanna Ahlm 2, Julia Eriksson 2, Johanna Forsberg 2, Joanna Lindvall Haggren 2, Hanna Örtorp.

  • Adam Andersson031-98 50 67