Bild: Björn Dinau
Emma Ekenman Fernis.

Så ska Sävehof lura Skurus hemmaplansfördel

Handboll

Förra året slog Sävehof ut Skuru i semifinalen efter att samtliga matcher slutat med klara hemmasegrar – nu måste Partillelaget bryta den trenden för att nå SM-finalen.

På måndag drar semifinalserien mellan Sävehof och Skuru i gång och det är Partillelaget som får börja matchserien på bortaplan. Något som inte var till någon vidare fördel förra året.

Då möttes lagen nämligen också i semifinalen och Sävehof kunde gå vidare med 3–2 i matcher efter att båda lagen dominerat i sina respektive hemmahallar.

– Det jag minns från den matchserien är att det var en stor hemmaplansfördel, säger Sävehofstjärnan Emma Ekenman Fernis.

Hur mycket tror du att det påverkar årets upplaga?

– Det är klart att det kan påverka, men samtidigt vann vi bortamötet i grundserien. Det kan vara en fördel med publiken och så, men för mig handlar det mer om inställning när det är slutspel, säger Ekenman Fernis.

Sävehof vann båda mötena med Skuru under grundserien och har efter en lite tyngre start på säsongen gått som tåget den senaste tiden och Emma Ekenman Fernis känner att laget är i bra fas inför semifinalen mot Skuru, även om det finns mer att hämta.

– Det känns bra i laget och vi smäller på under träningarna så man känner att det är slutspel. Vi är supertaggade och på väg mot toppen även om jag inte riktigt tycker att vi är där än, säger Ekenman Fernis.

Är det några specifika detaljer du tänker på?

– Jag tycker att samarbetet mellan försvaret och målvakt är någonting som fungerat bättre på slutet och som inte riktigt stämde i början på säsongen.

Hur känns det för egen del?

– Det känns bra. Jag är väldigt taggad.

Hur har säsongen i stort känts för dig?

– Den har varit lite upp-och-ned. Jag har haft lite problem med en fot och det har påverkat mig en del, säger 21-åringen.

Hur känns foten nu?

– Det känns bra. Jag spelar smärtfritt. Jag har den lindad efter matcherna för att den sväller upp lite, men annars är den bra, säger Emma Ekenman Fernis.

  • Adam Andersson031-98 50 67