Respekt för medarbetare

Partille

Att vara undersköterska är ett omväxlande och viktigt arbete. Man påverkar så många och ibland är undersköterskan den enda kontakten den äldre har. Tänk vilket ansvar det är att få vara en medresenär den sista tiden i livet. Tänk att få vara den som avlastar närstående i deras vardag så att de orkar vårda vidare. Jag skulle kunna skriva en essä om detta, inte allt för välbetalda yrke, men min poäng är att för att få fler att vilja arbeta med vård och omsorg krävs att undersköterskorna möts med respekt av sin chef. Att känna att chefen har tillit till sin personal och ger utrymme för egna beslut.

Med det sagt vill jag peka på den annons om lediga jobb som finns på kommunens hemsida.
”Är ditt stora intresse att vinna tid för en rökpaus så behöver du inte söka jobbet”. ”Har du vett och etikett och förstår att man hälsar på folk”, ”…vi tillhandahåller inte sängplatser åt våra anställda”. Slutligen ett exempel till: vi utbildar dig om disk- och tvättmaskin är främmande föremål för dig!

Jag är näst intill mållös! Annonsens målgrupp är troligtvis yngre av den oförskämda tonen att döma och att Kullegårdens chefer utgår från att yngre är okunniga och ignoranta. Lycka till med rekryteringen!
Till alla er duktiga undersköterskor; det finns fullt med andra arbetsplatser som ser er kunskap och kompetens!
Kaisa Blank Nordmark

https://www.partille.se/arbete–foretagande/jobba-hos-oss/jobb/

  • Kaisa