Bild: BJÖRN DINAU
NUMMER TVÅ. Nu på lördag är det dags för Partilles andra Skivmässa. "Det är en perfekt uppladdning inför Bryan Adams-konserten på lördag kväll", säger Jörgen Westman.

Ny mässa för vinylälskare

Kultur

Nu på lördag är det dags för Partille Skivmässa inne i Ungdomens hus i Kulturum. Det är andra gången och det lär finnas mycket material för musik­älskare.

Den som håller i trådarna är Jörgen Westman som till sin hjälp, även den här gången, har haft vinylexperten Kjell Fridlund. Förra gången var alla de 30 borden uthyrda och fyllda med skivor, till den här gången har Westman lyckats få tag i nio bord till.

– Alla bord är uthyrda även den här gången! Det verkar finnas ett sug efter vinylskivor, säger Jörgen Westman.

Uppskattad

Han berättar att de som var med första gången började ringa honom och fråga när nästa skivmässa skulle bli, det slutade med att han drog igång projektet med att göra en uppföljning.

– Säljarna tycker det är riktigt roligt och besökarna verkar också uppskatta mässan, säger Westman.

Den typen av musik som fanns på utställningsborden senast var mycket 60- och 70-talsmusik. Även en del hårdrock samt 50-talsrock i form av främst Elvis.

– Är man ute efter Madonnas skivor så kanske det inte är rätt ställe att leta på. De flesta av besökarna är nog 30 plus, kan man säga.

Fler besökare

Kulturums kafé kommer vara öppet och Westman avslöjar att Partillerocken-vinnarna Ignore the Elephant kommer vara på plats med sitt eget bord på mässan.

Förra året var det drygt 300 besökare, en siffra som Jörgen Westman tror kan slås i år. Han påpekar också att det är en perfekt uppladdning med Skivmässan om man ska gå på Bryan Adams i Partille arena på kvällen.

– Det kan inte bli bättre. Kom hit! Vi börjar klockan tolv och kör till fyra.