Arkivbild: BJÖRN DINAU
NATURPASSET. Maria Magnusson i Sävedalens AIK har koll på Naturpasset 2018.

”Man får se många nya platser”

Orientering

Redan den 15 april startar friskvårdsprojektet Naturpasset som är ett samarbete mellan Sävedalens AIK och kommunen. Det är åter dags att jaga drygt 100 vita och brandgula kontroller.

PT ringde upp Maria Magnussom som är ansvarig för Naturpasset hos Sävedalens AIK.

Vad är nytt för i år?

– Vi kommer att erbjuda den som vill lära sig lite mer en kurs i grunderna i orientering. Det blir i Saik-stugan söndagen 22 april klockan 12.00.

Hur länge pågår Naturpasset?

– Det börjar 15 april och fortsätter ända till 7 oktober. Nu är det bara att börja ladda!

Varför ska man prova orientering?

– Det är som ett litet äventyr varje gång och en utmaning att omvandla en kartbild till verklighet, och tvärtom. Även för de som bott länge i Partille innebär det att de kommer få se nya platser. Det är lite som en skattjakt som tilltalar både de äldre och yngre.

Är det något du vill tillägga?

– Ja, vi kommer köra Motionsorientering i år också. Första tillfället är torsdag 3 maj vid Saik-stugan. Sedan blir det även: 17 maj, 24 maj, 9 augusti, 30 augusti och 5 september. Men det är ännu inte bestämt vart det blir någonstans. Det kan man gå in och kolla på vår hemsida.

På kartorna (fram- och baksida) finns 100 kontroller markerade, som också är markerade med en stolpe ute i naturen. Kontrollerna har fyra olika svårighetsgrader, från Lätt till Svår och vissa är nåbara med cykel.