Kullegårdens äldreboende jobbannons

Partille

Läste precis en jobbannons gällande en 50% tjänst som undersköterska på kullegårdens äldreboende.
Sämre skriven annons får man leta efter. Om man försöker locka folk till ett arbete där det uppenbarligen behövs stora resurser, då det fanns 6 st lediga 50% platser enligt annonsen. Då kanske man inte skall fokusera hela annonsen på dåliga sidor man inte vill att den anställde skall ha.
T.ex är du frisk mer än du är sjuk. Grattis!

Vandrar du omkring hela dagarna som i ett töcken och är konstant trött? Då är det ingen idé att du söker arbete hos oss på Kullegården för vi tillhandahåller inte sängplatser åt våra medarbetare.

Har du vett och etikett och förstår att man hälsar på den man möter, presenterar sig och förstår att det är ett betalt arbete du utför och inte en aktivitet där du fördriver tiden när det passar dig?

Vi erbjuder dig utbildning i hur en tvätt- och diskmaskin fungerar om detta är främmande föremål för dig.

Du ska kunna kommunicera med människor och svara i en vanlig telefon. Jag förutsätter att du kan arbeta oftare än två dagar i veckan och att du redan har klarat av din ”hitta dig själv”-kurs.

Utan man kanske skall fokusera på vad jobbet innebär och det positiva det medför. Och skriva villa egenskaper man söker istället för att bara fokusera på vad man inte söker. Det var snarare en kränkande och otrevlig annons istället för att locka folk att söka jobbet. Och jag blir oerhört förvånad om de ens får 6 personer som söker dessa tjänster. Och att Partille kommun som arbetsgivare inte har mer koll över vad som skickas ut i deras regi kan jag tycka är lite pinsamt faktiskt. Oerhört oseriöst. Och personen i fråga som skrivit annonsen bör nog tänka över sina arbetsuppgifter och kanske delegera saker hen uppenbarligen inte är klippt och skuren för. Gå gärna in och sök efter annonsen på Partille Kommuns hemsida så fler ser hur de formulerar sina jobbannonser. Nä gör om gör rätt!!

  • Skeptisk