• Bild: JOHAN PAULIN/SVT
    HUVUDROLL. Hedda Stiernstedts karaktär Nina Löwander är en av huvudpersonerna i Vår tid är nu som till stora delar spelas in i Jonsered studio.
  • Bild: JOHAN PAULIN/SVT
    FÖRSTA. En bild från den första säsongen av Vår tid är nu som har visats under hösten och vintern.

Inspelning av ny säsong igång

Kultur

I november blev det klart för en tredje säsong av SVT:s publiksuccé Vår tid är nu och i mars drog inspelningen igång i Jonsered studios.

Det blir alltså en tredje säsong av tittarsuccén Vår tid är nu som visats i SVT1 och på SVT Play under hösten och vintern. Serien har haft tittarsiffror på närmare 2 miljoner per avsnitt. I november togs beslutet att en tredje säsong ska produceras, det betyder att tittarna får följa familjen Löwander och deras personal i flera år till. Inspelningen av säsong tre startade i mars och produceras av Jarowskij i samproduktion mellan Film i Väst, Viaplay och SVT.

Den tredje säsongen kommer att utspelas under de dramatiska åren 1968–1971. Förutom familjen Löwander och deras personal får tittarna också möta nya karaktärer.

– Jag är jätteglad över att vi nu fattat beslut om en tredje säsong, säger Anna Croneman, programchef för drama på SVT i ett pressmeddelande.

Samma författare

Ulf Kvensler, Malin Nevander och Johan Rosenlind har skapat serien efter en idé av Johan Rosenlind. Huvudförfattare även för säsong tre är Ulf Kvensler, som skriver manus tillsammans med Pernilla Oljelund och Johan Rosenlind.

Historien om familjen Löwander och deras restaurangverksamhet har tveklöst uppskattats av tittarna. Många verkar vilja följa familjens resa genom historien i en otroligt spännande och omvälvande tid i Sverige.

– Vi är förstås superglada över den fina respons vi fått från en entusiastisk publik som sträcker sig över generationsgränserna och att vi får fortsätta berätta om familjen Löwander och karaktärerna runt dem, säger Iréne Lindblad, vd, Jarowskij.

Premiär under 2019

– Det är med stor glädje vi samlar vårt finfina team och vår härliga skådespelarensemble och trycker på startknappen för en säsong tre, säger Susann Billberg, producent, Jarowskij.

Det är just Susann Billberg på Jarowskij som producerar den tredje säsongen. Göran Danasten är seriens projektledare på SVT. Den första säsongens sista avsnitt sändes den 4 december. Och från och med hösten 2018 finns hela den första säsongen på Viaplay.

Under hösten 2018 börjar SVT visa säsong två i SVT1 och på SVT Play. Säsong tre beräknas ha premiär under 2019 i SVT och därefter på Viaplay.