Hälsovecka bjöd på fuldans

Partille

Förra veckan var det hälsovecka för kommunens förskolor och skolor. PT hälsade på när närmare 80 förskolebarn dansade loss tillsammans med instruktörer från Improve i b-hallen i Partille arena.

– Det var kul, säger sexåriga Evelina Berg efter det halvtimmeslånga danspasset.

Vårens hälsovecka i Partille kommuns förskolor och skolor hade i år tema dans eller rörelse till musik. Under veckan fick närmare 1 300 elever i årskurs F–9 besök av kulturskolans danslärare och för de mindre barnen arrangerades aktiviteter tillsammans med Improve och Friskis och svettis.

– Det är verkligen bara kul att kunna vara med på en sådan här grej. Vårt stora uppdrag är att sprida hälsa och träningsglädje i kommunen och då passar ju det här väldigt bra, säger Christina Örtorp som tillsammans med Sandra Lindström höll i torsdagens danspass i arenan.

Föreskolebarnen fick bland annat dansa Fuldans med Rolandz och som avslutning fick de visa Christina och Sandra hur man shufflar, något som samtliga i salen hade stenkoll på.

– Shuffla var roligast, säger Vilgot Grannas, snart sex år, som tillsammans med kompisarna på Sotenäs förskola var med och skakade loss under torsdagens danspass.

Tycker du om att dansa?

– Lite.

Är det något ni brukar göra på förskolan?

 Nej. Men vi brukar ha gympa.

Om du dansar vad lyssnar du på då? Har du några idoler?

– Shuffla med Samir och Viktor eller Marcus och Martinus.

Och i det fick han medhåll från kompisen Evelina Berg.

– Jag tycker samma.

Det här är fjärde året som Hälsoveckan arrangeras som en del av Partille kommuns hälsofrämjande arbete