Arkivbild: PER ANGER
FÄNGELSE. En 29-årig man från Partille har dömts till ett års fängelse för medhjälp till grov smuggling av 998 gram dopningsmedel.

Fängelse för grov smuggling

Partille

En 29-årig man hemmahörande i Partille dömdes den 9 mars av Göteborgs tingsrätt till ett års fängelse för ringa dopningsbrott samt medhjälp till grov smuggling.

Den dömda mannen har under januari månad, ensam eller tillsammans och i samförstånd med andra personer, uppsåtligen brutit mot förbudet att anmäla en införsel av dopningsmedel till tullbehandling. Totalt rör det sig om 998 gram testosteronantat. Han anses dessutom ha främjat brott genom att ha upplåtit sin adress för mottagande av försändelsen samt att hämta ut den.

Den 29-årige mannen döms även för ringa dopningsbrott då han innahaft testosteronantat, trenbolonacetat samt två tabletter letrozol, alla dopningsmedel. Polisen beslagtog dopningsmedel, sprutor, kanyler, en postavi samt en mobiltelefon. Mannen frihetsberövades den 18 januari och har sedan suttit anhållen och häktad tills dess att domen om ett års fängelse kom den 9 mars, då han försattes på fri fot tills dess att domen vinner laga kraft.