Bild: Björn Dinau
Sebastian Chitsaz.

Chitsaz: ”Kommer bli en tuppfäktning”

Fotboll

Vann premiären mot väntade topplaget – nu väntar ett tidigt toppmöte i hemmapremiären för Sävedalens IF.

Sävedalen fick precis den premiären som laget hoppats på i bortamötet med Halmia. Partillelaget som hade en fantastisk säsong i fjol ville inte börja denna på ett sämre sätt.

– Halmia är ett tippat topplag så jag tycker vi får ett bra test redan där, säger Sävedalentränaren Sebastian Chitsaz.

Nu väntar dock minst lika tufft motstånd i premiären.

Lindome har haft en närmast felfri försäsong där man vunnit samtliga träningsmatcher, avancerat vidare till svenska cupen och dessutom vunnit sin seriepremiär mot Prespa Birlik med solklara 4–0. Nu ska Sävedalen sätta stopp för sina motståndares segertåg.

– Jag förväntar mig ett ställningskrig och jag tror att det kommer bli en tuppfäktning. Att båda lagen vill spänna musklerna lite och spela en bra fotboll, säger Sebastian Chitsaz.

Sävedalen kommer dock inte kunna använda sin hemmaplan Vallhamra IP då den inte är spelklar ännu. Matchen kommer istället spelas på Ruddalen, men det är ingenting som stör Partillelaget.

– Nej, det är en fotbollsplan som alla andra. Så länge matchen är i Göteborg så är det enkelt att ta sig dit och vi har ett gäng trogna supportrar som kommer vara där och stötta oss oavsett, säger Sebastian Chitsaz.

Sävedalen har inte åkt på några skador eller sjukdomar sedan premiären mot Halmia och förväntas ställa upp med samma trupp.

Matchen spelas på söndag klockan 16:45.

  • Adam Andersson031-98 50 67