Bild: Johanna Svennson
Alexander Annerstedt.

Annerstedt fyra på europatouren

Volleyboll

Gjorde sin andra tävling tillsammans med ”underbarnet” – då slutade Partillespelaren Alexander Annerstedt fyra på europatourtävlingen i Göteborg.

Alexander Annerstedt levererade under helgen en av karriärens bästa tävlingar. Tillsammans med blott 16-årige David Åhman ställde duon upp i europatourtävlingen CEV Satellite Göteborg som deras andra tävling tillsammans.

Precis som när de debuterade ihop slutade det med succé.

Annerstedt och Åhman inledde CEV med att förlora mot ett finskt par, men radade sedan upp tre övertygande segrar. Den sista i raden var kvartsfinalen mot en holländsk duo där resultatet blev 24–22, 21–15.

– Det gick långt över förväntan för oss, säger Alexander Annerstedt som tillsammans med David Åhman blev bästa svenska par i tävlingen.

I semifinalen tog det stopp, men duon slutade på en fjärdeplats i tävlingen. Nu väntar möjligen en världstourtävling senare under våren i Schweiz för den nybildade duon.

– Man behöver ett visst antal rankingpoäng för att få tävla på världstouren så vi får se hur det blir, men vi är anmälda, säger Annerstedt.

Varför fungerar ni så bra ihop?

– Jag är ju 205 centimeter lång och ganska bra på att blocka där framme samtidigt som han är extremt snabb. Han är lite av ett underbarn, säger Alexander Annerstedt.

  • Adam Andersson031-98 50 67