Arkivbild: BJÖRN DINAU
FRI ENTRÈ. På Enkronasmatcherna den 9 mars är det gratis att se Sävehofs damer och herrar spela handboll.

Viktiga matcher för Sävehof

Handboll

Fredagen den 9 mars är det dags för IK Sävehofs angemang Enkronasmatcherna. Damerna möter Heid och herrarna ställs mot Malmö.

Enkronasmatcherna betyder att företag och privatpersoner är med och stöttar Sävehof med en krona för varje åskådare som kommer på matchen. För gemene man är det alltså gratis att se på handboll av bästa märke.

PT ringde upp IK Sävehofs marknadschef Mats Janson för att kolla läget en dryg vecka innan det smäller.

Hur går det med förberedelserna?

– Det går bra. Vi kör ett rejält race för att få både företag och privatpersoner att bidra. Förra året hade vi 72 medverkande, nu har vi redan 71 klara. Jag tror vi hamnar på 80-90 stycken den här gången.

Vad betyder Enkronasmatcherna för Sävehof?

– De är oerhört viktiga. Det kan bli cirka 200 000 kronor. Det är skönt att få in de pengarna i slutet av säsongen. Det är tredje året som vi satsar extra hårt på detta. Om några år hoppas jag att vi kan nå upp
till 400 000 till 500 000 kronor.

Hur mycket publik tror du det blir?

– Förra året kom det 2 700 så om det blir under det så blir jag besviken. Jag hoppas på 3 000 personer, maxkapaciteten är 3 700.

Kan du berätta vad som händer i pausen på herrmatchen?

– Då kommer Partille Tidnings idrottspriser att delas ut. Vi tycker det är roligt att få stå som värd för utdelningen. Samtidigt ger det oss en möjlighet att visa upp arenan och förhoppningsvis få hit lite ny publik.

Är det något du vill tillägga?

– Slut upp och fyll Partille arena. Ju fler vi blir desto roligare blir det!