Arkivbild: Adam Andersson
William Bogojevic imponerade stort mot Alingsås.

Vann derbyt – då är slutspelsmotståndaren klar

Handboll

Sävehof avslutade grundserien på bästa sätt genom att bortabesegra Alingsås – då står det också klart vilka som väntar i kvartsfinalserien som börjar på måndag.

Det blir HK Malmö som väntar Sävehof i kvartsfinalserien. Det stod klart efter gårdagens sista grundserieomgång. Sävehof gästades av just tabelltvåorna från Skåne så sent som förra veckan i en match där Partillelaget fick en bedrövlig start, men sedan jobbade sig tillbaka in i matchen. Dessvärre kom man aldrig i kapp.

Nu finns snabb chans till revansch och Sävehofherrarna känner att man lärde sig en hel del från det mötet som är värt att ta med sig in i slutspelet.

– Absolut gjorde vi det. Vi fick till oss mycket från den matchen. Jag tror att de, kanske inte chockade oss, men vi var inte riktigt beredda på den nivån som de kom ut med i den matchen. Vi jobbar oss in i det ändå och jag tycker att vi lärde oss mycket både som spelarna kan ta med sig in till på måndag, men även vi ledare kring hur vi ska agera, säger Sävehofmanagern Anders Eliasson.

Vad tänker du annars om Malmö som motståndare?

– Vi har bra revanschlust från förlusten förra veckan och det ska bli riktigt kul att åka dit. Malmö är favoriter och vi är underdogs, men vi tror på oss själva och vi måste börja där, säger Anders Eliasson.

Sävehof fick avsluta grundserien med en riktigt övertygande derbyseger mot Alingsås. Flera spelare klev fram hos gästerna och däribland var inte minst Oskar Sunnefeldt och William Bogojevic som gjorde nio respektive sju mål i matchen.

– Bogojevic spelar nästan hundra procent mot sig själv i matchen och Oskar gör det också riktigt bra. (Per) Sandström är vass mellan stolparna och jag tycker att Gustaf Davidsson som bara spelat en match i ligan tidigare gör det riktigt bra när han får spela, säger Eliasson.

Sävehof vann matchen med 29–26 efter att ha haft just en tremålsledning även i halvtid.

– Vi sa att vi ville ta matcherna mot Malmö och Alingsås som bra värdemätare och lite test inför slutspelet. Jag tycker vi kommer upp i en helt annan nivå mot Alingsås och följer vår matchplan helt. Det är riktigt kul att se att det brinner i ögonen på grabbarna.

Joakim Larsson och Jonas Larholm är tillbaka från sida skador, men i dagsläget inte i form för att kliva in och ta en ordinarie plats.

– Det är en konkurrenssituation och de har bara varit i träning i en vecka. De måste komma upp i tempo igen och vi har spelat ihop oss bra de senaste matcherna, säger Anders Eliasson.