Bild: PT
Osku Palermaa och hans Team Pergamon visade klass under helgens tre ligamatcher.

Trippelseger för Team Pergamon

Bowling

Stjärnspäckade truppen till viktiga ligahelgen – då tog Team Pergamon tre segrar och är fortsatt i toppen av elitserien.

Team Pergamon sparade inte det minsta på krutet när laget på grund av en flyttad match ställdes inför tre matcher i helgen. Av lagets åtta startande spelare bestod laget av sex PBA-proffs och de övriga två tillhör den svenska landslagstruppen. Partillegänget hade inte minst plockat in sina utländska stjärnspelare i engelsmannen Dominic Barrett och sydafrikanen Francois Louw.

Då skulle inte heller helgens motståndare ha mycket att sätta emot.

Pergamon började på hemmaplan under lördagen i derbymötet mot Alingsås. Gästerna lyckades knipa till sig två banpoäng i den första serien, men sedan skulle det mesta handla om Pergamon. Det svartklädda hemmalaget vann till slut matchen med klara 15–5 och bäst var hemmalagets Mattias Olsson som gjorde 975 poäng på sina fyra serier efter att ha avslutat med 298 i sista serien.

Under söndagen väntade sedan tabelljumbon Glam från Örebro och slutspelsjagande Kaskad från Norrköping, men återigen skulle stjärngänget från Partille dominera tillställningarna. Både Glam och Kaskad hängde med någorlunda under matchinledningen, men när Pergamon lade i en extra växel var det inget snack.

– Varje match var jämn från början och det hände att vi även låg under, men vi krigade och visade hur duktiga vi är ihop, säger Pergamonspelaren Osku Palermaa.
Båda söndagens matchher slutade 14–6 till Pergamon som i och med helgens segrar behåller serieledningen i elitserien när fyra omgångar återstår.
– Riktigt bra jobb av samtliga i laget. Jag är stolt att vara en del av ett sådant här gäng, säger Osku Palermaa.

Pergamons bästa spelare mot Glam blev Dominic Barrett med 929 poäng och mot Kaskad var Jesper Svensson bäst med 945.