Bild: Adam Andersson
Andreas Ekblad rullade här in 4–0-målet som låg bakom Sävedalens 6–0-seger mot Jonsered.

Sävedalens derbykross i cupfinalen

Fotboll

Partillederby i finalen av Östra cupen – då var det inget snack om saken. Sävedalen utklassade Jonsered, försvarade titeln och avancerade återigen till Svenska cupen.

Storfavoriterna pallade för trycket när det blev en riktig derbyfinal i Östra cupen. Division 3-laget Jonsered hade inte mycket att sätta emot Sävedalen som till vardags huserar en divsion högre än finalmotståndet.

Redan tolv minuter in i matchen hade Sävedalen skaffat sig en 2–0-ledning och det var Fredrik Alnäs och Alexander Wiksten som noterades för fullträffarna. Sif hann även göra uppförsbacken ytterligare lite brantare för Jif innan den första halvleken var över. Det var Andreas Ekblad som frispelades och läckert lobbade in 3–0 till Sävedalen.

– Vi visste att det skulle bli tufft i och med att det gick till förlängning när vi möttes förra året, men vi får en riktigt bra start, säger Sävedalentränaren Sebastian Chitsaz.

Var saken inte klar där så såg samma Ekblad till att stänga kiosken på riktigt i inledningen av den andra halvleken. Återigen frispelades Sävedalenspelaren, men den här gången höll han avslutet efter marken när han rullade in 4–0.

Resultatet blev till slut 6–0 efter att även Daniel Garcia Olsson blivit tvåmålsskytt. Där med är Sävedalen klara för Svenska cupen även den här säsongen.

– Det betyder mycket för oss. Grabbarna gillar att mäta sig mot lag från högre divisioner och när vi mötte Örgryte i februari så gav det blodad tand, säger Sebastian Chitsaz.

Östra cupen, final

Sävedalen–Jonsered

6–0

Målen: Andreas Ekblad 2, Daniel Garcia Olsson 2, Alexander Wiksten, Fredrik Alnäs.

  • Adam Andersson031-98 50 67