• Bild: Stella Asia Consonni
    Ny singel. I slutet av februari släppte Esther Vallee sin femte singel – hardcore. Med den sätter hon nivån för ett spännande år där vi kan förvänta oss se mycket av henne både live och med ny musik.

Ny singel från Esther Vallee

Kultur

I slutet av februari släppte Esther Vallee sin femte singel – Hardcore.
Nu väntar ett spännande år med mer nytt från stjärnskottet från Öjersjö.

Esther Vallee har sedan debuten 2016 hyllats av en rad olika musikmagasin och förespås av Clash Magazine och Popjustice att bli ett av de viktigaste namnen 2018. Hon börjar året med att släppa sin femte singel.

– Hardcore handlar om att skita i vad folk säger och omsluta sig i en egen värld tillsammans med någon annan. Där man är oslagbar och där allt annat kvittar. Det finns något mer inuti oss alla. Det handlar bara om att ta fram det och riva av sig den grå masken för ansiktet, säger Esther Vallee.

Hardcore är skriven av Esther själv tillsammans med Jocke Berg och den är producerad av Jonas Quant.

Esther har under mars månad varit ute på en liten turné som avslutas i Stockholm nu på fredag. Under våren kommer mer ny musik från Esther som till sommaren även kommer ut med en EP. Det blir även fler live-spelningar under året, något som Esther ser fram emot.

– Det ska bli jävligt roligt att komma ut och spela upp låtarna för alla. Spela live. Så mycket som möjligt.