Arkivbild: Björn Dinau

Misstänkt rattfyllerist höll på att köra på barn

Partille

En man som tros ha varit drogpåverkad försökte smita från polisen och var då nära att köra på barn och föräldrar utanför en skola i Partille.

Händelsen inträffade vid 17.30-tiden i onsdags förra veckan. En polispatrull befann sig i Kåhög för att sätta upp en trafikkontroll då ett fordon körde förbi som väckte deras uppmärksamhet.

Polisen körde efter bilen som då gasade på iväg på Lexbyvägen i hopp om att undkomma. I närheten befann sig även en mc-polis som också tog upp jakten på bilen som ska ha framförts vårdslöst och i väldigt hög fart. Bilen körde in på Brunnegårdsgatan där barn och föräldrar som befann sig utanför Lillegårdsskolan enligt polisrapporten ska ha vara mycket nära att bli påkörda.

Föraren stannade bilen och försökte springa från platsen, men blev upphunnen av polisens mc-förare. Det handlar om en man i 40-årsåldern som nu är misstänkt för bland annat drograttfylleri, vårdslöshet i trafik, och grov olovlig körning. På sig hade han en elpistol och en kniv, och när polisen gjorde husrannsakan i hans bostad påträffades narkotika och ett avsågat hagelgevär. Misstankarna mot mannen gäller därmed även vapenbrott och narkotika­brott.

Flera andra drog- och alkoholrelaterade trafikbrott har anmälts i kommunen den senaste tiden.

Klockan 21.45 i onsdags förra veckan genomförde polisen en fordons- och förarkontroll på Domarevägen i Partille. Föraren, en man i 40-årsåldern, visade tecken på att vara påverkad av alkohol och droger och rapporterades för rattfylleri. Då han vanemässigt kör bil utan giltigt körkort gäller brottsmisstankarna även grov olovlig körning.

Strax före klockan 10 i fredags morse fastnade en bilförare i en nykterhetskontroll på Jonseredsvägen. Där var det en man i 40-årsåldern som blåste positivt och nu misstänkt för rattfylleri.

Vid 20.45 i lördags kallades polisen till Gamla Alingsåsvägen i Partille efter att ett vittne sett en bil köra på fälgen. Polisen stoppade bilen och föraren är nu misstänkt för drograttfylleri.