Ljunggren tog medalj i tävlingsdebuten

Taekwondo

Ny succé för Partille TKD Challenge – då tog en av hemmaklubbens tävlande medalj i karriärens första tävling.

I helgen var det återigen dags för en ny upplaga av Partille TKD Challenge. Tävlingen som vuxit sig till att bli Sveriges mest populära i Taekwondo-Sverige bland ungdomar hade återigen ett succéår med deltagare från stora delar av landet.

Hemmaklubben hade 30 ungdomar som ställde upp i tävlingen i Partille Arena och gjorde det dessutom med framgång. Partille Taekwondo som är Sveriges näst största klubb slutade också tvåa under lördagen när STL (Svenska taekwondoligan) arrangerades i samma veva.

”Lite stressigt”

– Det har gått bra för oss i helgen så det är riktigt kul. Det har varit lite stressigt för oss tränare när det ska arrangeras och vi har ett nytt system för alla matcher, men det har gått bra. Vi siktar på att kunna växa som klubb och bli störst i Sverige också, säger Partilletränaren Mats Fredrikson.

Hur har det sett ut jämfört med förra året?

– Det har sett ganska likadant ut. Jag tror att det är ungefär lika många deltagare i år igen så det är riktigt kul, säger Mats Fredrikson.

Under söndagen fortsatte sedan Partille TKD Challenge och där ställde både lite mer rutinerade utövare upp, men det fanns också plats för debutanter.

Matilda Ljunggren, 9, från hemmaklubben gjorde sin första tävling i karriären, men det märktes inte det minsta på hennes insats. Ljunggren vann match efter match och närmade sig sakta men säkert medaljmatcherna.

– Det kändes väldigt bra att jag kunde lyckas så bra på min första tävling. Jag har hållit på med taekwondo sedan jag var tre år gammal, säger Ljunggren.

Gick till semifinal

Nio-åringen fortsatte vinna och till slut stod det klart att debutanten skulle vara en av fyra som tagit sig till semifinal. Där tog resan slut för Ljunggren som ändå fick kliva upp på prispallen och ta emot en bronspeng i sin debut.

– Det kändes jätteroligt att tävla och det kändes jättebra att få komma på tredjeplatsen, säger Ljunggren.

Hon berättar att hon tränar taekwondo två-tre gånger i veckan och att det just nu är enda sporten hon håller på med utöver skolidrotten.

Vad var det som kändes extra bra under de här matcherna som du vann?

– Jag tycker att jag lyckades få in många sparkar och så, säger Matilda Ljunggren.