Larholm: ”De har mirakelflyt och får allt med sig”

Handboll

Handboll

Jonas Larholm är tillbaka på allvar efter sin skada och var kanske Sävehofs bästa spelare i matchen mot Malmö. Helt smärtfritt spelar han däremot inte.

Jonas Larholm var borta under större delen av våren under grundserien på grund av en axelskada. Veteranen spelade den första kvartsfinalen mot Malmö, men det var under måndagskvällen i det andra mötet mellan lagen som Larholm klev fram på allvar.

35-åringen gjorde inte minst sju mål i matchen och var nära att bli matchhjälte för Sävehof i slutet av matchen.

– Det var lite ringrostigt i förra matchen, men jag har hittat ett bra flow och spelsug. Jag känner att det var ett steg i rätt riktning idag, säger Jonas Larholm.

Spelar du helt utan smärtor nu?

– Hyfsat. Det är i vissa lägen som känns annorlunda. Den måste sätta sig helt på plats, säger Larholm.

Trots Larholms två mål i slutskedet av den andra halvleken så höll inte Sävehof emot och matchen gick till förlängning. Där gick allt fel för hemmalaget.

– Vi misslyckas med något inspel, missar något skott och de har mirakelflyt och får allt med sig. Då blir vi lite chockade såklart och får jaga resten, men sett över 60 minuter kommer vi klart närmare än förra mötet. Vi har chansen på onsdag. Som tur är behöver man ju inte vinna de tre första matcherna utan de räcker med de tre sista, säger Sävehofveteranen.

Vad upplever du händer efter Bogojevic ledningsmål med 16 sekunder kvar?

– Jag vet faktiskt inte vad som händer. Vi tar ett byte och hamnar helt fel i position och vi tappar en gubbe bara. Vi räknar fel. Det är synd, för det var nära där och det är klart att det är viktigt att vara skärpt i de lägena.

Sävehof vände 2–0-underläge i kvartsfinalserien förra året och nu handlar det om att upprepa historien för Jonas Larholm och hans lagkamrater.

– Vi har absolut inte tappat tron på det, säger Jonas Larholm.

  • Adam Andersson031-98 50 67