Bild: Adam Andersson
Jennifer Carlsson.

Karlsson historisk – blev första pristagaren

Ishockey

Har tagit JVM-silver och snart gjort sin första säsong i den svenska högstaligan. Då fick Partillespelaren Jennifer Karlsson ta emot Håkan Gustavssons stiftelses stipendium.

För första gången någonsin har Håkan Gustavssons stiftelse utsett sin pristagare. Priset går till en damhockey­spelare som utmärkt sig lite extra under den gångna säsongen. Nu står det klart att priset och ett stipendium delas ut till den Partillefostrade 17-åringen Jennifer Karlsson.

Motiveringen löd bland annat att Karlsson får ta emot priset för sitt JVM-silver, sin krigarinställning och den utvecklingen hon gjort senaste året.

– Det var jättekul verkligen. Jag hade inte riktigt tänkt att jag skulle få det, säger Jennifer Karlsson.

SDHL-kontrakt

Karlsson skrev inför säsongen på ett kontrakt för Göteborgs HC och har därmed också gjort sin första säsong i den svenska högstaligan, SDHL. Totalt landade hon på tre mål och en assist under sin debutsäsong med GHC.

– Det har varit en tuff säsong. Tempot har varit den stora skillnaden nu när man kommit upp i SDHL. Jag är ändå nöjd med säsongen och känner att jag gjort en utveckling, säger Karlsson.

GHC hade en tuff säsong i SDHL och kommer att få kvala för att hålla sig kvar. Där är det Färjestad som kommer att stå för motståndet.

– Vi ska vinna över dem, säger Jennifer Karlsson.

  • Adam Andersson031-98 50 67