Arkivbild: BJÖRN DINAU
VINNARE. Priset till Årets företagare går den här gången till John Eskilsson, vd för Skyltmax.

John är Årets företagare

Partille

För tio år sedan var John Eskilsson med och grundade Skyltmax. Nu får han personligen priset som Årets företagare i Partille.
– Utan alla medarbetare hade det inte varit möjligt. Jag ser det mer som ett pris till hela Skyltmax, säger John Eskilsson.

Det har nu hunnit gå tio år sedan John Eskilsson grundade Skyltmax tillsammans med sin framlidne kusin och kollega David Engstrand. Deras idé var att digitalisera skylttillverkning där kunderna kan designa sin egen skylt med hjälp av en programvara.

John Eskilsson var 21 år när företaget startades och tio år senare har företaget drygt 30 anställda och omsätter cirka 50 miljoner kronor. De finns i 17 länder och varje dag beställer cirka 400 kunder en skylt.

– Det är väldigt smickrande att få priset. Det är många andra som bidragit. Jag hade inte klarat det ensam, men visst är jag en del av det, säger John.

Frihet, ansvar, trivsel

På frågan varför John tror att han får utmärkelsen svarar han att det troligen beror på att företaget haft en så fin tillväxt tio år i rad och att de tar ansvar i samhället.

– Jag vill skapa en arbetsplats där alla ska trivas. Våra nyckelord är frihet, ansvar och trivsel.

Vad är en skicklig entreprenör enligt dig?

– Det är en jättesvår fråga. Jag försöker göra det jag tror har bäst effekt, varje dag. Att skapa en arbetsplats där folk trivs och få dem att göra sitt bästa. Då får man en extremt mycket bättre effekt. Jag tror att man inte ska krångla till det för mycket, lyssna på kunderna och hitta potentialen hos alla medarbetare.

”Hård konkurrens”

Är det något du vill tillägga?

– Vi är väldigt tacksamma för utmärkelsen. Särskilt eftersom det är hård konkurrens i Partille kommun, säger John Eskilsson.

Utmärkelsen Årets företagare delas årligen ut av Företagarna i Partille i samarbete med Partille kommun, för att uppmärksamma framför allt mindre och medelstora företag och dess insatser.