Inbrottsdrabbad vecka i kommunen

Partille kommun

Den gångna veckan har flera hushåll i kommunen råkat ut för inbrott.

Det är inte mindre än sex bostadsinbrott som har anmälts i kommunen den senaste
veckan. I fredags förmiddag, mellan klockan 08.30 och 11.30 var det någon som bröt sig in i ett hus på Nygårdsvägen i Partille. Tjuven tog sig upp till ett fönster med hjälp av en stege och sökte igenom bostaden. Det är i nuläget oklart vad som stulits.

Någon gång mellan klockan 19.00 och 20.30 fick en bostad på Strömmavägen i Jonsered påhälsning av tjuvar. Där tog man sig in via ett fönster på bottenvåningen. Smycken finns bland stöldgodset.

Samma eftermiddag/kväll drabbades även ett hus på Puketorpsvägen i Sävedalen. Där tog man sig in via källaren och sökte sedan igen om huset. Vad som stals är i nuläget oklart.

Någon gång mellan klockan 11.30 och 12.15 i lördags skedde nästa inbrott, då i en
lägenhet på Gamla Kronvägen i Partille. Under den knappa timme som bostadsinnehavarna lämnade lägenheten bröt någon upp dörren och rotade igenom bostaden. Det är inte känt vad som stals.

I måndags fick en villa på Sotenäsvägen i Sävedalen ovälkommet besök. Där bröt man sig in via en balkongdörr. Även där är det i nuläget oklart vad som stals.

Ytterligare ett inbrott har inträffat på Rävstigen i Öjersjö, någon gång mellan torsdag och söndag. Där tog sig tjuven in via ett fönster på baksidan av huset. Smycken stals.

Det har även varit inbrott i fyra bilar, samtliga i Partille. Bilarna stod parkerade på Eckens väg, Södra Annebergsvägen, Tage Madsens väg och vid Kyrktorget.