Försämring av Vallhamra torg

Debatt

Nu var det snart 12 år sedan flyttlasset gick till Ljungkullen från Göteborg och jag har fram tills nu varit nöjd med beslutet. Har nyligen blivit mamma igen och är nu föräldraledig, men oj vilken skillnad att vara föräldraledig på Ljungkullen nu och för tio år sedan.

För tio år sedan brukade jag ta med mina barn till Vallhamra bibliotek. Där fanns en barnavdelning och det var jättemysigt att stanna till där efter promenaden och läsa för barnen. Idag finns inget bibliotek!

För tio år sedan brukade vi gå till öppna förskolan antingen på förmiddagen eller eftermiddagen. Efter att man hämtat stora tjejen på förskolan var det obligatoriskt att slinka in på öppna förskolan och träffa andra föräldrar i området. Nu har öppna förskolan öppet tre förmiddagar i veckan, varav en av dessa dagar endast är för barn 0-1 år. Vilken skillnad!

Och sist men inte minst, för tio år sedan fanns ett torg där man faktiskt kunde ta en glass med sina barn, sitta på en bänk och titta på folk och hundar och ha en mysig stund. Man kunde låta sina små barn cykla omkring där, utan oro över att de ska bli överkörda.

Det torget som finns idag är en parkering med livlig trafik kors och tvärs framför ICA, och som det känns, en konstant bygg­arbetsplats, med allt oväsen som det tillför. Absolut sista stället jag väljer för att sätta mig med barnen och ta en glass i vårsolen! Som pricken över i:t planeras nu ytterligare nybyggen runtomkring hela Vallhamra av Partille kommun.

Vill bara säga till alla som funderar på att flytta dit, ta er en funderare. Partille kommun erbjuder inte så mycket åt sina invånare, mer än bostäder som står så tätt att man kan kolla vad grannen har på frukostmackan!

Besviken mamma