Arkivbild: Leif Lundvall
August Erlingmark.

Erlingmark skriver långtidskontrakt med Blåvitt

Fotboll

Förra säsongen fick August Erlingmark chansen i IFK Göteborgs a-lag på allvar – nu skriver den allsvenska storklubben ett långtidskontrakt med den unge försvarspjäsen från Sävedalen.

Det är till och med säsongen 2021 som IFK Göteborg valt att skriva kontrakt med August Erlingmark, som för övrigt blev utsedd till årets junior 2017 av Partille Tidning nyligen. Den 19-årige jättetalangen från Sävedalen fick en hel del förtroende under IFK Göteborgs fjolårssäsong och nu väljer alltså klubben att skriva fast honom över en längre tid.
– Det känns skönt att ha det på plats så att man slipper fundera på vart man ska ta vägen den närmaste tiden. Jag känner mig stolt och glad såklart. Jag hade fått lite signaler på att det skulle bli så här och det känns riktigt skönt att det har blivit så nu också, säger August Erlingmark när PT når honom på telefon kort efter att kontraktsförlängningen presenterats av IFK Göteborg.
Erlingmark gjorde 19 allsvenska matcher förra säsongen och tog en plats i startelvan i tio av dem. Något som gav honom väldigt mycket.
– Det var en jäkligt lärorik säsong för mig. Det var kul att få känna på den allsvenska nivån och det var väl lite upp och ned. Vissa matcher så kändes det som att det är nära att man kan vara dominant och andra matcher kändes det som att det är en bit kvar, säger Erlingmark.
Hur har försäsongen varit?
– Den har varit bra. Vi har ju fått en ny tränare (Poya Asbaghi) nu så det är mycket nya idéer som vi tar till oss hela tiden och det blir bättre vecka för vecka. Nu mötte vi Malmö senast och även om förlorade tycker jag att vi gör en bra match, säger Erlingmark som fick förtroendet från start i den matchen.
Känns det som att sättet er nya tränare vill spela på passar dig?
– Ja, det tycker jag. Poya vet vad jag är bra och även om jag har fysiken med mig så känner jag mig som en spelande spelare.
Blir målet nu att försöka ta en ännu mer ordinarie plats i startelvan?
– Sista matcherna här har jag inte startat så mycket, men det är klart att man vill spela mer. Förra säsongen trodde jag inte att jag skulle spela en enda match i allsvenskan och det blev 19 så det kan lika gärna bli 30 matcher nu. Det visar sig, säger August Erlingmark.
IFK Göteborgs sportchef, Mats Gren, håller inte igen när han hyllar Erlingmark.
– August är en av de mest spännande spelare vi lyft upp från akademin på många år. Med det driv och den ambition som finns ska det bli oerhört spännande att följa honom framöver, säger Mats Gren till klubbens hemsida.