Arkivbild: BJÖRN DINAU
BRÅK.

En knivskuren vid slagsmål i Allum

Partille

Ett bråk mellan flera personer bröt ut vid Ica Maxi i Allum under måndagskvällen. Enligt de första uppgifterna från polisen har en man blivit slagen i huvudet med ett basebollträ och en annan man blivit knivskuren i armen.

Det var vid 21-tiden på måndagskvällen som larmet kom till polisen. Enligt de första uppgifterna ska två män ha blivit jagade och därefter misshandlade av flera gärningsmän. Gärningsmännen ska sedan ha sprungit från platsen, och när polis och ambulans anlände fanns bara de två misshandlade männen kvar.

En serie händelser

– Det rör sig om en serie händelser som vi tror kan ha ett samband. Vi utreder just nu om de hör ihop, säger förundersökningsledaren Caroline Holmqvist vid polisenhet Nordost.

I nuläget utreder polisen händelserna som tre fall av grov misshandel men vill inte uttala sig mer om själva händelseförloppet.

– Det är för tidigt att säga exakt vad som har hänt, säger Caroline Holmqvist.

Ena offret är i 18-årsåldern. I övrigt är åldrarna på de inblandade oklart. Ett av offren fick föras till sjukhus med ambulans men skadorna ska enligt uppgifter inte ha varit livshotande.

Flera polispatruller arbetade under kvällen med att söka efter gärningsmännen. Vid 22-tiden hade polisen kontrollerat ett antal personer i anslutning till platsen men ingen har gripits i nuläget.

– Vi har kontrollerat ett antal personer. Vid sådana här händelser kontrollerar vi inte bara personer på platsen där det inträffat och vi jobbar just nu med att få fram en tydlig bild av vad som har hänt, säger Caroline Holmqvist som inte vill kommentera tidigare uppgifter om att de inblandade personerna sedan tidigare är kända hos polisen.

– Det är inget jag kan uttala mig om i nuläget.

Finns det övervakningskameror som kan vara till hjälp i utredningen?

– Vi hoppas det och att vi kommer få ta del av det materialet inom kort, säger Caroline Holmqvist.

Söker uppgifter

Om någon sett något som de tror kan vara av intresse får de gärna höra av sig till polisen.

– Har man film, bilder eller uppgifter som man själv finner är av intresse är man alltid välkommen att höra av sig till oss på 114 14, säger Caroline Holmqvist.