Arkivbild: BJÖRN DINAU

Efterfrågar fler synliga poliser

Partille

Bråket i Allum skedde mitt framför ögonen på Ica Maxis personal och kunder. Nu hoppas handlaren Thomas Strindeborn att det inträffade ska leda till förändring.

– Det är väldigt otrevligt och obehagligt att sådant här inträffar mitt framför ögonen på oss och våra kunder, säger Thomas Strindeborn, som driver Ica Maxi.

Hur har de anställda reagerat på det som inträffade?

– De har reagerat på olika sätt beroende på hur nära de var händelsen. Vi erbjuder självklart krisstöd och samlade alla i personalen redan på måndagskvällen, berättar Thomas Strindeborn.

Vakter och polis var snabbt på plats efter att bråket bröt ut vid entrén till butiken. Men Thomas Strindeborn efterfrågar mer förebyggande arbete för att förhindra att något liknande händer igen.

– Det här är ett växande problem och som kommuninvånare och samhällsmedborgare måste vi kunna känna oss trygga. Polisen har bristande resurser men som företagare skulle det kännas bra att ha fler synliga poliser, säger Thomas Strindeborn.

Han har efter det inträffade försökt att få kontakt med centrumledningen och kommer även att kontakta kommunen för att lyfta problemen.

– Våra öppettider är en service till våra kunder som jag inte kommer att ge mig på. Jag hoppas att både Partille kommun, polis och centrumledning tar det här på allvar och att vi kan ta tag i det här tillsammans.