Olivia Mellegård

Efter krossen: ”Vi har bestämt oss”

Handboll

Fick den succéstarten som man väntat på den här säsongen – då fick Sävehof äntligen spela ut och bjuda på riktig målshow mot Heid.

Hösten var riktigt, riktigt tuff, men under våren har Sävehofdamerna börjat rada upp segrar igen. Däremot så har man gjort det efter lite trötta matchinledningar och sedan en rejäl tempoökning i den andra halvleken.

När laget under fredagskvällen gästades av slutspelsjagande Heid satte Partillelaget in stöten direkt. Försvarsspelet stämde och framför allt öste hemmalaget in mål framåt och när den första halvleken summerades var ställningen 22–11 till Sävehof som mer eller mindre redan avgjort tillställningen.

– Vi sätter oss i ett bra läge från början och det känns som att vi har bestämt oss. Vi har haft bra träningsvecka och pratat lite kring slutspelet och vill växla upp. Nu har vi en bred trupp och många går in och gör det bra, säger Sävehoftränaren Henrik Signell.

Bortsett från några minuter i den andra halvleken då tabellfyrorna gick ned i tempo en aning så fortsatte man att ösa på. Olivia Mellegård hittade nätmaskorna från kanten och även Johanna Forsberg och Linnea Pettersson visade kvalitéer i sitt offensiva spel.

– Vi pratar i halvlek om att det är vi som har ett val här nu. Vill vi göra andra halvleken rolig eller halvdan? I år har vi kanske inte varit i den situationen så många gånger att vi har en så stor ledning i paus, men alla i laget vet att det rullar inte på av sig självt, säger Henrik Signell.

Olivia Mellegård är inne på samma linje.

– Vi påminner oss om att vi måste behålla energin och trycket från första halvleken. Framför allt är det mycket roligare att spela när man spelar så här, säger Mellegård.

Resultatet blev till slut 39–20 till Sävehof som förlänger sin segersvit och har verkligen börjat hitta rätt form inför slutspelet.

– Jag tycker vi är där vi vill vara, men det är inget som ger sig självt. Det är inte så längesedan vi förlorade match på match. Det krävs bara att vi går ned oss lite i tanken så är vi illa ute, så vi ska vara noggranna och snarare kräva ännu mer av varandra i alla moment, säger Henrik Signell.

Sävehofspelaren Elin Hallagård har varit borta från handbollen ett tag på grund av att hon blivit mamma, men gjorde comeback senast mot Boden och gjorde nu sin hemmapremiär efter comebacken.

– Det var speciellt. Jag har saknat detta. Den här kicken får man inte riktigt varje dag. Det känns som att vi får ut det vi vill idag. Det har sett ut så här på träningarna och vi har pratat om att vi vill ha med oss det ut på match också, vilket inte alltid är så lätt. Det känns skitkul att vi fick med oss den goa energin ut till matchen idag, säger Elin Hallagård.

Sävehof har nu en grundseriematch kvar innan slutspelet.

 

Fakta

39–20

Sävehof-Heid

Målen, Sävehof: Linnea Pettersson 6, Johanna Forsberg 6, Emma Ekenman Fernis 5, Olivia Mellegård 5, Johanna Lindvall Haggren 4, Julia Eriksson 3, Johanna Alm 3, Amanda Thorp 2, Thess Krönell 2, Ida Odén 2, Elin Hallagård.