Döms till fängelse för sexövergrepp mot barn

Partille kommun

En man har dömts till fängelse för flera fall av sexuella övergrepp och våldtäkt mot en minderårig flicka.

Mannen, som är i 50-årsåldern, och flickan fick kontakt via ett nätforum då flickan var 13 år gammal. Under de efterföljande åren träffades de båda vid flera tillfällen, bland annat i Partille. Då utsattes flickan enligt åklagaren för flera våldtäkter och sexuella övergrepp.

Mannen medgav att han hade haft sex med flickan, men hävdade att det hade skett först efter det att hon fyllt 15 år. Offret själv berättade dock att de båda hade haft sex från det att hon varit 13 år gammal.

Mannens berättelse motsägs av en sms-konversation mellan de båda från när flickan var 13 år gammal. Även det faktum att han vid ett tillfälle köpt akut p-piller åt flickan, som vid det tillfället var 13 år gammal, tar rätten fasta vid.

Mannen fälls nu för två fall av sexuellt övergrepp mot barn och fyra fall av våldtäkt mot barn. På en punkt gällande våldtäkt mot barn frias han.

Man döms till fängelse i tre år och sex månader, och ska även betala 310 000 kronor i skadestånd till offret.