Gustaf Wedberg och hans Sävehof föll mot Malmö.

Blytunga starten sänkte Sävehofherrarna

Handboll

0–5 redan efter fyra minuter – Sävehof slet hårt för att hämta ikapp mot tabelltvåorna Malmö, men föll tungt inför 3 100 åskådare i Partille Arena.

Nej, matchinledningen var allt annat än vad Sävehof herrarna hoppats på när laget gästades av HK Malmö. Gästerna visade direkt en ruggig effektivitet samtidigt som Sävehof antingen hade Dan Beutler i Malmömålet eller målramen i vägen för avsluten, vilket gjorde att ställningen var 0–5 efter fyra minuter och 2–8 efter tio minuter.

– Vi får inte träff på Malmö från start. Samarbetet mellan målvakt och försvar fungerar inte riktigt, de gör några enkla mål på oss och vi bränner framåt. Det är väl kort summerat vad som händer, säger Sävehofspelaren Jonathan Edvardsson.

Känns det som att det är inledningen som avgör den här matchen?

– Nej, absolut inte. Visst sätter det sin prägel, men jag tycker vi ska kunna hämta upp ett sådant underläge ändå. Vi försöker också och vi visar en god moral, säger Edvardsson.

Sävehof kom också in i matchen mer och mer och fick lite bättre utdelning trots att Beutler fortsatte spela bra i Malmömålet. Det var ändå gästerna som hade skaplig kontroll på matchen och när mindre än tio minuter återstod kändes saken relativt klar då resultattavlan visade 20–28, men Sävehof gav sig inte.

Partillelaget visade upp en stor desperation i slutskedet och tuggade sig närmare och närmare, men det räckte inte hela då matchen slutade 28–31.

– Givetvis jättetråkigt att vi förlorar. Vi får ändå med oss en god känsla när vi aldrig ger oss på slutet och visar som sagt en riktigt bra moral, säger Edvardsson.

Edvardsson som för egen del skrev på ett nytt treårskontrakt med Sävehof tätt innan matchen mot Malmö.

– Det är hur roligt som helst att få den här möjligheten. Det är en klubb jag vuxit upp i sedan jag var liten grabb och jag ska försöka göra allt jag kan för att bidra med det jag är bra på och utvecklas, säger Edvardsson.

En annan ung spelare som belönades med speltid mot Malmö var Gustaf Wedberg. Wedberg gjorde nyligen sin a-lagsdebut och fick nu spela inför över 3 000 åskådare i Partille Arena.

– Det är min klubb det här på något sätt. Det är fantastiskt roligt och jag försöker suga in varenda minut jag får här under mitt första år, så det är bara hänga med och ta lärdom, säger Wedberg.

Hur känns det nu när du snart ska kliva in i karriärens första slutspel?

– Det ska bli kul att se vilka vi får och vi ska bjuda upp till kamp oavsett. För egen del ska det bli fruktansvärt roligt att få känna på det, säger Gustaf Wedberg.

 

Fakta

28–31

Sävehof–Malmö

Målen, Sävehof: Oskar Sunnefeldt 6, Sebastian Karlsson 6, Viktor Rhodin 4, Jonathan Edvardsson 3, Henrik Johansson 3, Johan Fagerlund 3, William Bogojevic 2, Gzim Salihi.

  • Adam Andersson031-98 50 67