SISTA GÅNGEN. Slutspelet som nu pågår blir Sävehoflegendaren Ida Odéns sista i karriären. Bild: BJÖRN DINAU

Beskedet: Sävehofspelaren slutar efter slutspelet

HANDBOLL

Hon har en lång och framgångsrik karriär bakom sig och nu meddelar Sävehofspelaren Ida Odén att den här säsongens blir hennes sista.

Sävehof besegrade Boden Handboll helt planenligt i Partille arena och tog ledningen i kvartsfinalserien med 1–0. Två av hemmalagets fullträffar noterades Ida Odén för.

– Jag tycker vi höjer en nivå till från grundserien och visar att det är slutspel. De biter i ganska länge tycker jag, men i slutet blir det en ganska klar seger och det är skönt, säger Ida Odén.

Oavsett hur långt Sävehof går i årets slutspel kommer det att bli Odéns sista. 30-åringen har bestämt sig för att avsluta sin handbollskarriär efter den här säsongen.

– Det har känts helt rätt att göra. Jag har känt länge att det här är sista säsongen så det är ingenting jag går och tänker på utan det känns bara självklart, säger Ida Odén.

Är det motivationsbrist eller andra planer som ligger bakom beslutet?

– Både och. Det är klart att jag vill ha tid för annat och ha ett lite mer normalt liv med lite mer normala tider och inte ha så många måsten. Sedan är det inte lika lätt att utvecklas längre och man har inte riktigt motivationen att göra det som krävs.

Känns det på något sätt extra viktigt att gå långt i det här slutspelet eftersom det är ditt sista?

– Det är klart att det hade varit kul, men det är ingenting jag känner mig spänd över. Vi fokuserar på att ta oss till semifinalen nu, säger Ida Odén.

  • Adam Andersson031-98 50 67