Elin Hallagård Bild: Sävehof

Beskedet: Hallagård gör comeback mot Boden

Handboll

Efter frånvaro på grund av graviditet och övervägande att lägga handbollsskorna på hyllan är 29-åringen Elin Hallagård nu tillbaka i Sävehof – dessutom spelar hon redan i morgondagens match mot Boden Handboll.

Under söndagseftermiddagen ställs de formstarka Sävehofdamerna mot Boden Handboll på bortaplan – då får laget också en rejäl förstärkning.

Efter en tids frånvaro på grund av graviditet och dessutom en större motivationsbrist är nu Elin Hallagård tillbaka i Sävehof och kommer att göra comeback under norrlandstrippen.

– Mitt mål är att först bidra med energi och kämpaglöd, jag kan säkert stå upp bra bakåt och sen kommer resten att följa med ju mer matchträning jag får i benen. Men en sak som jag redan har och det är en jäkla vilja, och den kommer jag visa på söndag, säger Elin Hallagård i ett pressmeddelande.

Att det skulle bli en comeback var trots allt inte alls självklart. Handbollssuget var mindre än vanligt under förra säsongens avslutning och tanken att avsluta karriären har funnits där.

– Jag var ganska trött på handboll i slutet på förra säsongen och kände inte samma sug som innan, det var långa resor och jag kände inte samma glädje som tidigare. Även i början av graviditeten så mådde jag rätt dåligt och då kände jag verkligen att det var dags att avsluta mitt handbollsspelande, säger Hallagård som en bit in i graviditeten trots allt kom på andra tankar.

– Något hände i vecka 25-26, jag mådde jättebra och jag började sakna handbollen och kickarna av att spela. Vardagslivet kändes inte tillräckligt, suget var tillbaka och sedan dess har jag bara sett fram emot att få gå ut på plan igen, säger 29-åringen.

När den 180 centimeter långa M9:an gör comeback mot Boden är det också med en helt annat inställning än hon haft tidigare under sin karriär.

– Jag känner att jag också blivit tryggare i mig själv och att handboll är en del av mig men inte allt. Tidigare var jag nervös och tyckte det var jobbigt om jag inte presterade på plan och funderade mycket. Jag känner att nu finns inte den nervositeten på samma sätt och det ger mig en helt annan trygghet, vilket känns jättehärligt, säger Elin Hallagård i pressmeddelandet.

Fakta

Namn: Elin Hallagård

Född: 1989-01-04

Moderklubb: Tuve IF

Säsonger i Sävehof: 6

Position: M9

Hand: Höger

Längd: 180 cm

Vikt: 77 kg

Meriter: 4 SM-guld, SM-silver

Övriga klubbar: BK Heid, Torslanda/Hisingen, Bjurslätt, Ffl Fredrikshavn, Tuve IF.

Säsongen 16/17: 73 mål (134 skott) 54%, MEP 33.97