Bild: Leif Lundvall

Bedriften: Sävedalen vann DM

Fotboll

Sävedalens damer fick bästa möjliga start på fotbollssäsongen när de mycket välförtjänt vann DM på Bravida arena under tisdagskvällen.

Det är den största framgång ett damlag från Partille nått på många år.

Finalen vanns mot division 2-laget Göteborgs FF med 4-1 och Sävedalen gjorde det efter övertygande spel. Det unga laget, där ingen är äldre än arton år, har också imponerat på vägen fram till finalen och slagit ut både Landvetter och Utbynäs som båda spelar i division 2. Starkt med tanke på att man själva är nykomlingar i division 3.

– Det här var fantastiskt roligt och en väldigt fin start på säsongen. Det ser bra ut inför seriestarten. Det brukar vara ett lag från division 1 eller division 2 som vinner DM men nu gjorde vi det, säger Klas Willén som är en av lagets sex ledare.

Målen i finalen gjordes av Tilda Karlsson (2), Johanna Svedberg och Elsa Jörstam.